Advarer mod ny Snapchat-opdatering: ‘Det gælder dine børn’

Skrevet af Ane Sørensen

359 uger siden

|

27/06/2017
En norsk ekspert i privatliv advarer forældre mod det populære medie Snapchat, efter det forleden fik en ny funktion, der gør det muligt at se brugernes lokalitet.

Dagens topnyheder

Forældre bør være bevidste om, hvordan deres børn bruger Snap Map, som er en ny funktion på det sociale medie Snapchat. Børnene bør få besked på, at de ikke må bruge det med fremmede personer.

Sådan lyder advarslen fra Gisle Hannemyr, som er lektor ved Oslo Universitet og ekspert i privatlivets sikkerhed, efter Snapchat forleden offentliggjorde den store opdatering.

Det skriver norske Dagbladet.

Snap Map gør det blandt andet muligt for brugerne af det populære medie at se, hvor folk på deres venneliste befinder sig henne. Hver gang brugeren åbner appen, bliver dennes position opdateret.

Advarsel forældre mod Snapchat

Brugerens position bliver lokaliseret ved at bruge signalet fra telefonen, og appen giver Snapchat-vennerne en ret nøjagtig information om, hvor vedkommende befinder sig.

Dette bør ifølge Gisle Hannemyr få forældrenes alarmklokker til at ringe:

- Det værste scenarie, man kan forestille sig med denne tjeneste, gælder de børn, der bruger Snap Map. Folk, som forgriber sig på børn ved hjælp af sociale medier, kan komme ind i vennekredsen via internettet og på den måde få at vide, hvor barnet er og dermed forgribe sig, siger Gisle Hannemyr til Dagbladet.no.

Ifølge Gisle Hannemyr er den såkaldte geolokalisering tidligere blevet brugt, men her har det været mindre følsomt for misbrug, fordi informationen ikke var i realtid.

Det er det i princippet heller ikke i Snap Map, men hvis appen åbnes mange gange i løbet af en dag, vil det for de mest aktive brugere være en form for realtid.

En talsmand for Snapchat udtaler, at sikkerheden er vigtig for det sociale medie:

- Positionsdeling er slået fra som standard for alle brugere og helt frivillig. Snapchattere bestemmer selv, hvem de vil dele deres placering med. Det er heller ikke muligt at dele den med nogen, som de ikke allerede er venner med på Snapchat. De fleste interaktioner på Snapchat foregår mellem nære venner, skriver talsmanden i en mail til Dagbladet.no.

Se hvordan Snap Map fungerer i videoen lige herunder.