De fleste danskere har denne app på telefonen: Nu advares de mod den

Skrevet af Kamille Isaksen

21/02/2024
Foto: Robert Way / Shutterstock.com
Foto: Robert Way / Shutterstock.com
Hvis du har denne app på din telefon, bør du tænkte dig om en ekstra gang.

Dagens topnyheder

På næsten rekordtid er de fleste danskere blevet klar over, hvad appen ‘Temu’ går ud på, og der er også flere, som flittigt anvender appen grundet dens meget billige priser og store udvalg. 

Der er dog et par ting, man bør være opmærksom på, når man giver sig til at downloade den app, som topper listen over de mest downloadede apps i Apple App Store.

Det skriver TV 2

Ifølge en rapport fra mediet, er der inden for de seneste tre måneder oprettet over 800 domæner, der indeholder navnet på den populære kinesiske app, Temu.

Dette fænomen kan være et klart tegn på målrettet hackeraktivitet. Hackere kan nemlig udnytte disse domæner til at sende falske e-mails i forsøget på at lokke personlige oplysninger ud af intetanende brugere gennem phishing-angreb. 

Foto: Privat / Skærmbillede af htliste på App Store

Allan Højberg, der er sikkerhedsekspert hos it-sikkerhedsfirmaet Check Point, udtaler: "Størstedelen af almindelige danskere genbruger deres brugernavn og passwords rigtig, rigtig mange steder. Der er altså stor sandsynlighed for, at vi bruger samme password på mange andre tjenester, og det er penge værd."

Temu gør, hvad de kan

Temu gør dog, hvad de kan, for at komme problemet til livs.

De har sagsøgt snesevis af de falske sider i USA og Europa for at beskytte forbrugerne og deres interesser samt for at forsvare deres omdømme, da mange intetanende forbrugere fejlagtigt tror, ​​de bliver snydt af Temu, når de rent faktisk har handlet på falske svindelsider.

Temu har med succes vundet forbud mod nogle af disse websteder i retssager anlagt i Arizona og Illinois. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

Tidligere Advarsler

Det er ikke første gang, at forbrugere advares mod Temu.

I november sidste år udsendte den italienske forbrugerorganisation Altroconsumo en advarsel om, at mange af produkterne solgt via Temu ikke lever op til EU's krav om produktsikkerhed og forbrugerrettigheder. 

Det skriver Avisen Danmark.  

De anmeldte produkter blev dog fjernet omgående efter påtalen og kan ikke længere købes.