Ekspert advarer mod mystiske venneanmodninger på Facebook

Skrevet af Kristine Bugbee

443 uger siden

|

23/11/2015
Har du også fået underlige venneanmodninger på Facebook fra personer, som du ikke kender i virkeligheden?

Dagens topnyheder

De fremmede personer, som håber på at blive din ven på det sociale medie, er ærgerligt nok ikke bare interesseret i at lære nye mennesker at kende.

Fox2 har spurgt en ekspert, hvad årsagen til de spøjse venneanmodninger reelt er, og hvis du frygtede, at det handler om fusk og bedrag, så har du desværre ret.

Grandon Gill er professor på University of South Florida. Han fortæller til det amerikanske medie, at de suspekte personer på Facebook formentlig håber på at få adgang til dine personlige oplysninger - og i sidste ende dine penge.

Når de bliver venner med dig på Facebook, får de adgang til private oplysninger, som kan lede til identitetstyveri eller andre former for svindel. Man kan for eksempel opleve, at de begynder at skrive via Messenger og forsøger at tilbyde pengelån, som i virkeligheden er et svindelnummer.

Eksperter råder til, at man altid kun tilføjer venner på Facebook, som man reelt kender. Når man mener at have spottet en svindler, så er det desuden en god idé at anmelde den falske profil til Facebook, så den kan blive blokeret.