Elon Musk med skræmmende advarsel om kunstig intelligens: Kan dræbe millioner

Skrevet af Nicolai Busekist

5 uger siden

|

16/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tesla- og Space X-ejer Elon Musk er kommet med en skræmmende advarsel om kunstig intelligens, der kan ende med at dræbe millioner af mennesker.

Dagens topnyheder

Elon Musk har advaret om, at kunstig intelligens potentielt kan koste 'millioner' af menneskeliv, hvis den ikke holdes i skak.

Tesla-chefen brugte sit sociale medie X til at dele denne bekymrende advarsel. Musk udtrykte bekymring for, at 'politisk korrekt' kunstig intelligens kan vise sig at være 'meget farlig' og endda resultere i massevise dødsfald.

"AI vil være meget farlig, hvis den er magtfuld, men trænet til at lyve for at være politisk korrekt. Forestil dig, hvis den i stedet for blot at generere tvungne 'diversitetsbilleder', besluttede at gøre det til virkelighed og potentielt dræbte millioner af mennesker for at opnå diversitetsmål," skrev han på X ifølge Daily Star.

Advarslen blev delt med milliardærens mere end 180 millioner følgere, men det var ikke alle, der var enige.

"Ja, det ville ikke være godt. Men jeg har en mere positiv holdning til AI. Men man skal bestemt også overveje skaderne samt, hvordan man beskytter sig mod dem," skrev en bruger.

"Fantastisk. AI opnår DEI-mål ved at forårsage 'katastrofer'. Lige hvad vi har brug for. Ikke," skrev en anden.

"Meget farligt. Potentialet er enormt godt og enormt dårligt på samme tid," lød det fra en tredje.

Musk har tidligere advaret om, at menneskeheden kan være tættere på en AI-udløst 'Terminator-fremtid' end vi måske selv er klar over. Han forudsagde oprindeligt, at 'overmenneskelige' robotter kan dukke op allerede i 2029, men nu regner han med, at denne bekymrende udvikling kan komme endnu tidligere.

"Mit gæt er, at vi sandsynligvis vil have AI, der er klogere end ethvert menneske omkring slutningen af næste år. Sidste år var det (kunstig intelligens, red.) begrænset af chips. Folk kunne ikke få nok Nvidia-chips," skrev han.

"I år skifter det til forsyning af spændingstransformatorer. Om et år eller to er det bare elektricitetsforsyning."

Musk undgår ikke kontroverser og mødtes for nylig med Argentinas præsident Javier Milei på Tesla-fabrikken i Austin i Texas. Milei, der er blevet døbt 'Sydamerikas Donald Trump', har været på turné i USA efter han overtog embedet i december.

Milei kiggede forbi fabrikken fredag den 12. april og poserede endda til et billede med Musk. Præsidenten delte billedet af de to, der gav hinanden hånd på X sammen med billedteksten: "Længe leve den forbandede frihed."

Musk delte også billedet sammen med et andet billede af dem, hvortil han skrev den følgende tekst billedteksten: "Til en spændende og inspirerende fremtid!"

Ifølge Mileis kontor tilbød præsidenten sin støtte til Musk i hans igangværende strid med en brasiliansk højesteretsdommer om censur af konti på X. Det er uklart, hvilken form denne støtte vil tage.