Glem iPhone 15: Apple på vej med 'rullende' smartphone

19/07/2023 11:23

Henrik R

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apple er på vej med en helt ny slags smartphone.

Mest læste i dag

Selvom Apple forventes at afsløre deres nye iPhone 15 i september, ser det ud til, at noget endnu mere spændende er på vej. En nylig patentansøgning antyder, at den amerikanske teknologigigant arbejder på en række enheder, der kan rulles sammen som et stykke papir.

Denne teknologi ville gøre det meget nemmere at have en stor tablet-lignende skærm i lommen. Patentet beskriver teknologien som "elektroniske enheder med rullende skærme, der kan bevæges mellem en udrullet tilstand, hvor skærmen er plan, og en rullet tilstand, hvor en rullende del af skærmen er rullet op til opbevaring". Det skriver patentlyapple.com.

En rullende eller bøjelig telefon fra Apple ville utvivlsomt være populær og kunne give deres Android-konkurrenter en reel hovedpine. Flere producenter, herunder Samsung, Motorola og Honor, producerer allerede håndholdte enheder med fleksible skærme, og de har i øjeblikket ingen konkurrence fra Apple og deres populære iPhone.

Hvis patentet viser sig at blive en realitet, kunne det hele ændre sig i fremtiden. Selvom Apple indsender mange patenter hvert år, hvoraf mange aldrig ser dagens lys, ville en bøjelig iPhone give mening, da foldbare enheder bliver mere og mere populære.

Det er værd at bemærke, at Motorola allerede har designet en rullende telefon, som for nylig blev vist på Mobile World Congress i Barcelona. Denne enhed bruger en fuldt fleksibel skærm til at øge skærmstørrelsen ved et tryk på en knap. LG laver også allerede et tv, der ruller op i en lille boks, der sidder under skærmen.

Du kan se hvordan Motorolas rullende telefon ser ud i videoen herunder:

Så selvom mange ser frem til iPhone 15, kan det være, at Apples virkelige overraskelse ligger i fremtiden med en helt ny type smartphone.