Løber din iPhone også alt for hurtigt tør for strøm? Så læs med her

PA

359 uger siden

|

01/09/2017

Dagens topnyheder

Mange smartphones og specielt iPhone har desværre en del problemer med deres batterier. Det kan være meget frustrerende, at ens mobil hurtig løber tør for strøm, som har været tilfældet med stort set alle iPhone-modeller gennem tiderne. Løbet er dog ikke helt kørt, da du med små tips og tricks kan forlænge din iPhones batteritid.

 

Inden vi går helt i gang, starter vi lige ud med at aflive denne batterisparende myte:

Vi iPhone-brugere har tendens til at lukke apps, som vi ikke bruger, da vi ser det som en logisk måde at stoppe vores programmer fra at dræne vores batteri. (For at afslutte en app dobbeltklikkes på startknappen og swipes op på den app, du vil lukke.) Dette er dog ikke en god idé, tværtimod faktisk. For når du lukker en app, og åbner den kort tid efter igen, så bliver din iPhone nødt til at genindlæse appen, hvilket forårsager et unødvendigt strømforbrug. Og det viser sig faktisk, at dette tager mere på batteriet, end hvis du blot lod være.

 

Hvis du udover at spare på strømforbruget, også ønsker en hurtig opladning af din iPhone, kan det være en god ide at købe en ny og stabil iPhone oplader.

 

Tips til reducering af strømbruget:

 

Energibesparende funktion

Med IOS 9 kom en ny energibesparende funktion. Med denne funktion reducerer du din iPhones strømkrav og forlænger batteriets levetid. Apple hævder selv, at denne funktion forlænger batterilevetiden med 3 timer. Funktionen er dog ikke en standard indstilling, men bliver automatisk tilbudt, når telefonen rammer 20% tilbageværende strøm. Når dette sker, vil du se en popup-besked, med muligheden for at tænde for den energibesparende funktion. Gør du dette, vil du se at batteriindikatoren skifter fra rød til orange. Funktionen slukker automatisk igen, når telefonen har over 80%. Hvis du vil, kan du aktivere den energisparende funktion uden at vente på, at din iPhone falder til 20%. Gå til Indstillinger > Batteri, og tænd for energibesparende funktion. For at kunne reducere strømforbruget, stopper funktionen en masse ting såsom: At automatisk hente mails, Hej Siri, automatiske downloades og forskellige visuelle effekter.

 

 

Facebook og andre sociale medier
Facebook bliver ofte beskyldt for at være en af de store batteridrænere på din iPhone, og det er ikke helt uden grund. En rapport lavet af The Guardian hævder nemlig, at en afinstallation af Facebook-appen kan spare dig op til 15% af din iPhones batterilevetid. I stedet for appen kan du nemlig bare gå på facebook igennem Safari-appen. Går du ind i dine indstillinger, kan du se præcist, hvor meget strøm facebook-appen bruger på din iPhone. For at gøre dette klikker du på indstillinger > Batteri, hvor du kan se en oversigt over dit batteriforbrug de sidste 24 timer og sidste 7 dage. Og nu hvor du alligevel er derinde, kan du jo også lige kigge på, hvor meget batteri dine andre apps bruger.

 

 

Sluk for animationerne

Apple kæler meget for detaljerne. Et eksempel på dette er Background Motion. En lille animation som kan ses, hvis du bevæger din iPhone, hvor dine apps bevæger sig en lille smule uafhængigt af baggrundsbilledet. En cool effekt, som desværre i sidste ende bare dræner dit batteri. Hvis du alligevel ikke lægger mærke til denne effekt, er det en god idé at slå den fra. For at slå funktionen fra, gøres følgende: Tryk på Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed > Reducer bevægelse > og slå det til.

 

 

Lad den løbe tør for strøm engang i mellem

Tro det eller ej, så kan det faktisk skade din iPhone jo mere du oplader den. Det virker måske ulogisk, men sådan er det med de fleste moderne batterier. Med tiden husker dit batteri nemlig det punkt i dets afladning, hvor du begynder at oplade det igen. På den måde bliver det behandlet som grænsen for, hvor meget kapacitet din iPhone har. Et eksempel på dette er, hvis du altid oplader din iPhone igen, når den er nede på 75%. Dette vil ende med at batteriet begynder at virker, som om det kun har en samlet kapacitet på 75% i stedet for 100%. Derfor anbefales det, at du sommetider aflader din iPhone så meget som muligt, gerne under 20%, så du undgår ovenstående problem.

 

Lysstyrke

Og bare rolig, vi forslår ikke, at du blot sætter din lysstyrke til det mindste hele tiden. Apple har nemlig udstyret deres system med en smart ny funktion. iPhone har nemlig en lysføler indbygget, som betyder at din iPhone automatisk kan regulere, hvor meget lysstyrke du har brug for. På denne måde bruger du aldrig mere strøm end nødvendigt. Sådan vælger du denne indstilling: Tryk på Indstillinger > Tryk på Skærm og lysstyrke (det hedder Lysstyrke og baggrund i iOS 7) > Slå derefter Automatisk lysstyrke til.

 

Brug originale eller MFi- godkendte kabler

Selvom de uoriginale opladerkabler er billige, så kan det ende med at blive en dyr fornøjelse. For bruger du ikke et MFi-godkendt, eller originalt opladerkabel fra Apple, så kan kablet skade chippen i din iPhone. Hvilket i sidste ende kan beskadige dit batteri. Så hvis ingen af ovenstående tips har hjulpet, kan dette være årsagen til problemer med dit batteri.