Advarsel fra Google: Opdater din browser nu – Hackere kan kapre din computer

Hvis du er blandt den store mængde af folk, der bruger Google Chrome som internetbrowser, så bør du hurtigst muligt få opdateret til den seneste version. Google er nemlig selv ud at advare.

De fleste mennesker skænker ikke mange tanker til deres webbrowser. Den skal blot bruges til at gå på nettet, og de færreste tænker over, at ens browser også løbende har brug for at blive opdateret ligesom apps på ens smartphone.

Hos de fleste bliver Google Chrome-browseren automatisk opdateret, og så er der ingen ugler i mosen. Hos dem hvor den ikke automatisk er opdateret, skal de få gjort det med det samme, ellers kan hackere ende med at kapre deres computer.

Det er google selv, der har sendt en advarsel ud, hvor de opfordrer folk til at opdatere deres Google Chrome browser, da der er en sikkerhedsbug i den gamle version, som hackeren kan udnytte og på den måde overtage din computer.

Google blev presset til at melde det ud, da hackere allerede formåede at finde fejlen, før Google selv kunne gøre det. Disse bugs bliver kaldt for ’Zero-day’ (nul dage) fordi virksomheden har haft nul dage at forberede sig på angrebet, da de ikke vidste det kunne ske. Det har også været tilfældet med den såkaldte bug i den tidligere udgave af Google Chrome.

Sådan kan du opdatere Google Chrome

Selvom det lyder alvorligt, så kan du meget let beskytte dig selv. Det kræver ikke andet end et par klik med musen, og så er du sikker på, at hackerne ikke kan kapre din computer. Du skal blot gå ind og opdatere din Google Chrome-browser, og så vil du altså slippe af med problemet.

Hvis du skal opdatere din Google Chrome, kan du gøre det på følgende måde.

  1. Åben Google Chrome browseren
  2. Klik på de tre vertikale prikker i højre hjørne.
  3. Hvis du kan se knappen ”Opdater Google Chrome eller Update Google Chrome” skal du klikke på knappen.
  4. Derefter klik på Genstart eller Relaunch.

Hvis du ikke finder knappen med Opdater Google Chrome, så er det fordi, at du allerede har opdateret til den seneste udgave af Google Chrome. Det gør browseren nemlig af og til af sig selv.

Den nyeste udgave af Google Chrome hedder version 72.0.3626.121.

Du kan læse advarslen fra Google her. 

Læs også

Årsopgørelse: Sådan undgår du at skulle betale penge tilbage til SKAT

 

Dagens Gossip