Advarsel: Microsoft hacket. Skift din kode NU

Hackere har været på spil hos Microsoft, og det betyder, at de muligvis kan have adgang til flere private informationer på din mailkonto. Har du en konto hos Outlook, Hotmail eller MSN, så bør du skifte dit kodeord nu.

Den store IT-virksomhed, Microsoft, er endt i store problemer, efter at en hacker har fået adgang til personlige oplysninger blandt brugere hos dem. Det er mere præcist folk, der har deres email hos it-giganten, der er i farezonen for at blive ramt, og derfor opfordres folk nu til at få ændret deres kodeord hos Microsoft hurtigst muligt.

Det vides ikke præcist hvor mange, der er blevet ramt, men til gengæld vides det, at hackerne er kommet ind via en ansat i virksomheden. Denne ansatte fik afluret sine personlige login-informationer hos Microsoft, og det har hackeren så kunne benytte til at få informationer om et pt. ukendt antal brugere hos Microsoft.

Læs også

Ung mand: Succesen har hjulpet med damerne – Nu sender de nøgenbilleder

Folk der har en Outlook- Hotmail- eller MSN-konto bør derfor lynhurtigt gå ind og ændre deres kodeord, hvis de ikke vil frygte, at uvedkommende får adgang til deres informationer.

Hvis du har en ny konto, skal du ikke frygte

Skulle du for ganske nyligt have oprettet en konto hos en af de nævnte Microsoft-tjeneste, så skal du ikke være bekymret for, at du er i farezonen for at blive hacket. Microsoft har nemlig oplyst til mediet Vice Motherboard, at hackingen har fundet sted mellem den 1. januar og den 28. marts. Er ens konto oprettet efter denne periode, skal man derfor ikke frygte.

Det har været ret kryptisk med informationer omkring denne hackingsag. Det vides derfor ikke, hvor mange der er blevet ramt, hvem der er blevet ramt, eller hvad det har været muligt for hackerne at få adgang til.

Umiddelbart oplyses det, at hackere har kunne få adgang til ens mapper, titler på mails samt navne på ens kontakter, men det burde ikke have været muligt for hackerne at læse konkrete emails. Microsoft opfordrer dog alligevel til, at man ændrer sig kodeord.

Læs også

Rasmus Paludan forbydes at demonstrere - Granatlignende genstand fundet

 

Dagens Gossip