Alvorlig fejl på iPhones: Dine venner kan lytte med og se dig selvom du ikke tager opkaldet

Hvis du er indehaver af en iPhone, hvor det er muligt at benytte sig af FaceTime, så skal du være lidt ekstra forsigt. En fejl gør nemlig, at man både kan lytte og se sine venner, uden at de har taget opkaldet.

Har du nogensinde været lidt små paranoid, og frygtet at folk kunne høre dig via din telefon, selvom du slet ikke var i gang med noget opkald? Nu er der måske grund til at være det, især hvis du har en iPhone.

Der er nemlig en bug i den seneste opdatering, som gør, at der er problemer med Facetime. Hvis en af dine venner ringer til dig på FaceTime og du ikke tager den, så er der stadig en overvejende stor sandsynlighed for, at de vil kunne høre dig alligevel.

Ikke nok med, at det er muligt at høre personer tale, selvom de ikke har taget telefonen, så kan du også komme til at udspionere på dine venner med video, da endnu en glitch gør, at FaceTime-brugere kan blive set af deres kamera, inden de overhovedet har nået at tage telefonen.

Sådan bliver du set på FaceTime-video, uden at have accepteret opkaldet

Hvis din ven pludselig ringer til dig via FaceTime, så er der ingen ugler i mosen endnu. Det er der til gengæld, hvis du trykker på power-knappen, som du normalt ville bruge til at gøre telefonen lydløs, når der kommer et opkald.

Hvis du klikker på denne knap, så vil modparten pludselig få åbnet et signal til din iPhone, så vedkommende kan se fra dit kamera, som hvis du havde accepteret opkaldet. Derfor bør du altså ikke bruge denne knap, hvis der kommer et opkald via FaceTime.

Apple løser først problemet i løbet af ugen

Selvom det er en ret alvorlig fejl fra Apple, så kommer de ikke til at løse fejlen indenfor de næste par dage. Der gik noget tid før Apple i første omgang overhovedet kommenterede på den bug, som 9to5Mac i første omgang fandt, men sidenhen har de udtalt sig til Reuters, og de meddeler, at de er klar over problemet, og at der kommer en opdatering senere på ugen.

En rapporter fra det anerkendte medie, The Guardian, ville se om det virkelig var rigtigt, og han opdaterede kort efter på twitter.

”Jeg har lige testet FaceTime-buggen. Det er rigtigt. Du kan ringe til nogen på FaceTime og lytte til deres mikrofon, selvom de ikke tager den. I nogle tilfælde kan du endda observere dem via kameraet uden deres viden. Gå ind i indstillinger og sluk for FaceTime,” fortæller han.

 

Læs også

20-årig døde efter at spise fem dage gamle pastarester

 

 

Dagens Gossip