Denne telefon kan se gennem tøj med spritny funktion

Rygterne har floreret længe på Twitter og andre sociale kanaler. OnePlus 8 Pro har et kameratrick, der hører fremtiden til.

Det lyder som noget en forfatter har fundet på til sin science fiction-roman. Men det er faktisk helt sandfærdigt og både billeder og film fra den nye OnePlus 8 Pro, viser, at der er noget om snakken.

Spørgsmålet er selvfølgelig, om teknikken kan udvikles yderligere, så vi fremadrettet altid skal gå rundt med bly foran vores ædlere dele, hvis de ikke skal ende på internettet.

Den nye OnePlus 8 Pro nruger telefonens infrarøde sensorer til at se gennem en lille gruppe af sorte materialer. Du kan selv prøve det, hvis du ejer en OnePlus 8 Pro.

Læs også

Danskere kan rejse på ferie til dette land fra 1. juli

Du åbner kameraappen og sætter 'Photochrom'-farvefilteret til og så kigger du ellers efter sorte objekter. 

Du skal selvfølgelig vide, at filteret er enormt selektivt. Det er særligt tynd plastik, der selv lukker lys gennem materialet, der kan fungere sammen med filteret. Det kan f.eks. være fjernbetjeninger eller lignende.

Indtil videre har OnePlus selv ikke kommenteret på, hvordan filteret egentlig virker. Det ser dog ud til, at filteret er afhængigt af  telefonens infrarøde sensorer, som indsamler en type stråling, der er usynlig for det menneskelige øje.

Infrarød er ikke synligt lys. Det kaldes nogle gange også for "varmestråling", fordi vi i svære tilfælde af infrarød stråling kan føle virkningerne. Verden er fyldt med infrarød, men fordi vi ikke ser den, tænker vi normalt ikke på infrarød som en del af vores hverdag. Cirka halvdelen af den energi, der kommer fra solen, ankommer som infrarød.

Noget udstyr kan opfange infrarød stråling, hvilket giver mulighed for at se gennem nogle materialer. Brandmænd bruger for eksempel infrarøde kameraer for at se gennem røg ind i brændende bygninger.

Flere high-end-telefoner begynder nu at indbygge infrarøde sensorer, og de kan tilsyneladende bruges til samme formål. 

Privacy-problemer med telefonerne?

Det største problem en sådan funktion vil medføre er privatlivsproblemer. Det ser nemlig ud til, at kameraet i helt særlige tilfælde kan se gennem tøj. Da teknologien også er forholdsvis ny, så kan man sagtens forvente, at teknologien vil udvikle sig i takt med telefonerne, så det er måske kun et spørgsmål om tid, før man skal til at lovgive sig ud af telefonernes brug af infrarøde teknologier.

Indtil videre kan du nøjes med at lege med de funktioner, der allerede eksisterer, og nyde at se gennem flere plastprodukter og en gang imellem snyde lidt og se om der gemmer sig noget bag naboens solskærm.

Læs også

715.000 danskere får flere penge