Er den nye iPhone11 en joke? Android har haft samme features i årevis

Foto: Shutterstock

I Android-kredse har det været en stående joke, at Apples 'fremragende' innovationsevne udelukkede giver Apple-brugere det, som Androidtelefoner har haft i årevis. Med den nye iPhone11 er det mere sandt end nogensinde.

De tre nye iPhones, der blev lanceret i tirsdag, er selvfølgelig forbedret på en række hardwaremæssige parametre. Der er hurtigere processorer, bedre kameraer og batterier. iPhone er også blevet vandtæt og fået forbedret glasset, så alle der skifter sin iPhone ud får selvfølgelig forbedringer. Men der er ikke en eneste funktion i den nye iPhone11, som ikke har eksisteret hos Android-telefoner i årevis.

Det, der har fået den største medieopmærksomhed, er iPhone kommede tredobbelte kamerakombination. Det har dog været standard hos flere topmodeller på Android-platformen. Huawei P20 Pro og LG V40 ThinQ er eksempler på telefoner, der allerede fra oktober 2018 kunne tilbyde tredobbelte kameraer. 

iPhones nye Night Sight har været tilgængelig hos Google Pixel i et stykke tid, mens både Samsung og Huawei har indført det i sine topmodeller for nyligt. 

Det er ikke kun de dyre topmodeller, der kan følge med iPhone. F.eks. har Xiaomi for nyligt annonceret, at deres Redmi Note 8 Pro får et firdobbelt kamera. Hovedsensoren på bagsiden er 64-megapixel og foran er den 20. Apple går til 12 megapixel, så der er langt fra iPhones dyre modeller til de Android-telefoner, der virkelig går op i hardware.

Efter sigende opgave Apple den trådløse opladning, fordi det ikke stemte overens med Apples 'høje' standarder. Det er ellers en funktion, som Huawei og Samsung har fået til at fungere upåklageligt. 

Hastigheden, hvordan er den?

Typisk har de fleste Android-telefoner mere RAM og større batterier end iPhones, men det store spørgsmål er, hvordan iPhone fungerer under test. Ifølge Apples egne test er iPhone11s nye A13 Bionic hurtigere en konkurrenterne, men det har Apple udtalt tidligere uden at det har vist sig at være korrekt. 

Apple er en mester i at få software og hardware til at glide. Det giver en mere smidig fornemmelse end på de fleste Androids, og det er uden tvivl her, at Apple henter point. Men de nye tekniske specifikationer og features halter langt efter Android. Der er ingen nye features eller hardwaremæssige specifikationer, der får en telefon-nørd til at juble. Engang kunne man forvente nogle innovationer fra Apple, når der kom nye telefoner, men konkurrencen fra Android er i dag så stor, at innovationerne kommer fra primært Kina. 

Selvom vi i dag ser fremragende telefoner fra Kina til en fjerdedel af prisen for en iPhone, så er der stadig fans af æblet, der troligt bruger pengene for at ride med på bølgen og føle sig trendy. I øjeblikket er det dog de kinesiske producenter, der formår at presse mest ind i sine telefoner. 

 

 

Dagens Gossip