Facebook bekræfter: Vil fjerne likes på FB og Instagram

Foto: Shutterstock.com

Facebook er i færd med at finde en løsning, så man kan stoppe misundelseskulturen på de sociale medier. Derfor vil de fjerne antallet af likes på Facebook og Instagram-opslag. Se hvordan det ser ud længere nede i opslaget.

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at Facebook og Instagram er nogle fantastiske sociale medier, men ligesom de er fantastiske, kan de også være forfærdelige og skabe en negativ kultur.

Mange forskellige studier peger nemlig på, at de sociale medier har skabt en misundelseskultur, hvor folk hele tiden måler sig selv på, hvor mange likes man får i forhold til sine venner. Får man mange likes, er man altså populær, og hvis man ikke får, så er man ikke noget værd.

Den kultur vil Facebook og Instagram gerne gøre op med, og derfor kan det ende med at blive fuldstændig slut med likes, som vi kender det i dag. Det skriver mediet Techcrunch.com.

Samme medie skriver allerede, at Instagram er i færd med at teste funktionen i seks andre lande, hvor de i stedet for at vise det samlede antal likes på et billede, blot vil vise enkelte af de likes, som dine fælles venner har givet.

Instagram er i færd med at teste det i Irland, Italien, Japan, Brasilien, Australien og New Zealand. Hvis testen viser sig at være god, vil det formentlig blive forsøgt i andre lande.

Hvad vil der komme til at ske?

Hvis du ser et opslag på Facebook i dag, så vil du se antallet af likes og delinger på et opslag. Hvis du har venner, der har liket et opslag, vil du typisk se vedkommendes navn og det resterende antal af personer, der har liket et opslag.

I fremtiden kan det dog blive sådan, at du blot vil have mulighed for at se dine venners likes, og derudover vil der blot stå ‘others’ altså andre. 

Det var Twitter-brugeren Jane Manchun Wong, der spottede Facebooks nye forsøg i går, og Facebook har nu bekræftet for Techcrunch, at de arbejder på en løsning, hvor de gemmer antallet af likes på et opslag.

 

 

Hvad mener du om denne løsning fra Facebook. Er det en god ide?

 

Dagens Gossip