Hvorfor er varmepumpe en god idé?

En varmepumpe bruger kun ca. en fjerdedel af den elektricitet, som en el-radiator normalt bruger til at opvarme et hus. En varmepumpe sparer dig for en masse penge, og samtidig sikrer den miljøet. En varmepumpe har altså betydningsfulde fordele, men ved du egentlig, hvad en varmepumpe er og hvorfor det er en god investering? Læs med og bliv klogere på varmepumpen og dens fordele.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som udnytter varmen i luften eller jorden udenfor til at opvarme din bolig indenfor. Samtidig suger varmepumpen fugt ud ved at trække varmeenergi ud af luften. Den er på størrelse med et køleskab og installeres enten i en kælder eller et bryggers. Varmepumper kan i princippet anvendes i alle typer af huse, og findes i 3 forskellige typer varmepumper.    

  • Jordvarme (væske til vand)
  • Luft-til-vand
  • Luft-til-luft

Disse tre typer har en levetid op til ca. 20 år, og kræver næsten ingen vedligeholdelse andet end et årligt servicetjek. Varmepumpe er en optimal og yderst effektiv erstatning af andre opvarmningsformer såsom oliefyr, gasfyr og elvarme. Varmepumpen har sine klare fordele for dig og ikke mindst miljøet.

 

Spar penge

Det er en stor investering at få en varmepumpe, men her er det vigtigt at have in mente, at det sagtens kan betale sig på længere sigt. Hera A/S er blandt eksperterne inden for varmepumper. Og her siger tommelfingerreglen, at man kan spare 12.000 kr. om året på varmeregningen ved at investere i en varmepumpe. Denne store besparelse skyldes, at varmepumper udnytter den tilførte energi over 3 gange bedre end andre former for opvarmning. Dette er en uundgåelig fordel ved varmepumpen, som afgjort gør det værd at investere i en.

 

En miljøvenlig opvarmning

Udover at være et billigt alternativt, så er en varmepumpe også en yderst miljøvenlig opvarmning af din bolig. Den udnytter den energi, som allerede findes i luften og jorden til producere både varme og varmt vand. Dermed er du sikret en miljøvenlig løsning, som tilmed giver et bedre miljø for dig.

Selvom en varmepumpe er en rigtig god idé, så bør du altid være i kontakt med fagfolk nær dig. Heriblandt er Hera A/S, som er servicerer store dele af Midt- og Østjylland. Lyder en varmepumpe som noget for dig, så husk at det er et krav, at du altid søger om tilladelse ved udskiftning af varmekilde.

God fornøjelse med din varmepumpe! 

 

Dagens Gossip