Sådan bruger du din kat til at hacke naboens wi-fi

En ekspert i it-sikkerhed satte lidt elektronik på en kat og lod den strejfe - snart havde han adgang til otte ubeskyttede netværk.

Er du katteejer, er du sikkert vant til, at din knurhårrede ven kommer hjem med gaver i form af mus eller fugle. Men er katten nogensinde kommet slæbende med koden til din nabos internetforbindelse?

Siameser-katten Coco tog en tre timers tur gennem sit nabolag og fandt fem routere, der var utroligt dårligt beskyttet, og fire andre, der slet ikke var beskyttet.

Det skriver Wired.

LÆS OGSÅ: Ko-prutter får lade til at sprænge i luften i Tyskland

Coco vidste det godt nok ikke selv, men i sit halsbånd havde hendes ejers mands barnebarn sat en elektronisk dims, der er i stand til at identificere netværk, som kan hackes i et bestemt område - og ifølge opfinderen af det alternative halsbånd, Gene Bransfield, kostede det kun 100 dollars - 550 kroner - at kreere.

- Meningen var at vise folk, hvordan de kan skaffe gratis wi-fi. Jeg satte noget elektronik på en kat og lod den strejfe rundt, fordi jeg syntes, det var en sjov idé, fortæller Gene Bransfield, der også arbejder med IT-sikkerhed til hverdag.

LÆS OGSÅ: Rejsende bar al deres tøj på én gang for at slippe for vægtbøde i lufthavnen

- Resultatet af denne katte-undersøgelse var, at der er langt flere åbne hot spots end der burde være i 2014, fortsætter han.

Opfindelsen i kattehalsbåndet består af en chip, et wi-fi-kort, en lille gps og et batteri - hvilket betyder, at de fleste amatør-hackere er i stand til at efterligne den, mener Gene Bransfield.

Han skal tale om sine erfaringer på en konference i Las Vegas, og håber, at katten kan hjælpe til at få folk til at høre efter og forstå, hvor dårlig sikkerheden på deres computer er.

- Katte er bare mere interessante for folk end informationssikkerhed, siger Gene Bransfield.

 

 

 

Dagens Gossip