PostNord deler trist meddelelse med danskerne

Skrevet af Nicolai Haugsted

2 uger siden

|

30/05/2024
Trafikken
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
PostNord har torsdag formiddag udsendt en trist meddelelse.

Dagens topnyheder

PostNord har annonceret en markant nedskæring, der vil resultere i nedlæggelsen af 175 stillinger på landsplan.

Af disse vil 65 stillinger forsvinde fra distributionscenteret i Taulov ved Fredericia.

Beslutningen blev offentliggjort torsdag middag.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Ifølge en pressemeddelelse fra PostNord er nedskæringerne en del af en ny strategi, der har til formål at styrke selskabets position som den foretrukne leverandør af pakker i Danmark og resten af Norden.

Selskabet vil reducere dele af sit produktudbud, herunder paller og stykgods samt part & full load, for at fokusere på pakkeposten. Denne ændring kommer efter, at PostNord sidste år mistede sin særstatus på brevområdet, som nu er blevet liberaliseret.

PostNord har i flere år kæmpet med betydelige underskud og har kun én gang siden 2016 formået at skabe overskud. Kim Pedersen, administrerende direktør for PostNord Danmark og bestyrelsesformand for PostNord Logistics A/S, udtaler, at omlægningen skal hjælpe virksomheden med at nå sit mål om at blive den bedste inden for pakkelevering i Norden.

Kim Pedersen erkender, at beslutningen om at afskedige medarbejdere er tung.

"Det er en tung beslutning at sige farvel til dygtige medarbejdere, og jeg ved, hvor hårdt de har kæmpet for at levere gode resultater for vores kunder hver eneste dag," siger han.

Han understreger, at PostNord er i tæt dialog med de faglige organisationer og vil gøre alt for at støtte de berørte medarbejdere i deres overgang.