600 studerende gav gode gerninger i bytte for gratis julerejse

webmaster

394 uger siden

|

22/12/2016
TV
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Traditionen tro blev hundredvis af studerende kørt gratis hjem til jul med Den Generøse Julerejse. Som tak for turen hjalp de studerende med at sprede generøsitet undervejs.

Dagens topnyheder

I København var hundredvis af søvnige og forventningsfulde studerende mødt op og stod klar til at stige ombord på en af fem pink marcipanbrødsbusser. Stemningsfulde juletoner fra Dania Brass Bands juleensemble sender busserne afsted i karavane fra centrum for at bringe de studerende gratis hjem til jul i familiens skød. Én af busserne kører til Aalborg i nord, skal en anden ned til sydhavsøernes hovedstad, Nykøbing Falster, én til Sønderborg, én til Esbjerg og en til Holstebro

Traditionen tro er billetprisen for de studerende en generøs handling. Dette år til glæde for udvalgte institutioner med knappe ressourcer.

“Der er forskellige generøse handlinger, man har kunne byde ind med og så vi kan give hjælp til de steder, vi besøger,” forklarer Marie Halmø Hürdum, Brand Manager fra Anthon Berg.

Både på HC Andersen Børnehospital i Odense og et plejehjem i Horsens samt et bosted for udviklingshæmmede i Næstved nød godt af de mange generøse handlinger. Og det betyder noget, både for de studerende og for modtagerne.

“Vi sætter stor pris på besøget. Det er virkelig fedt med sådan nogle events, og det er rigtig godt for de børn og unge mennesker, som er indlagt. Vi synes, det er en rigtig dejlig måde at dele juleglæden på. Og sætte fokus på, at der er nogle, som er mere trængte end andre her i julen. Jeg tænker også, at det er rigtig fint for de studerende, som er kommet i dag, at være en del af det her,” siger Mia Røge, afdelingssygeplejerske i HM4 hos H.C. Andersen Børnehospital på Odense Universitetshospital.

Mens nogle af de studerende i bussen øver sange, laver andre julepynt – alt sammen til glæde for de tre steder, busserne besøger.

”Jeg har flettet julestjerner og hyggesnakket med de andre på bussen”, fortæller Trine Larsen, studerende.

Det er slet ikke tilfældigt, at det er studerende, der er udvalgt til at få en gratis rejse og foretage generøse handlinger. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Anthon Berg viser nemlig, at det særligt er de yngre generationer, som er åbne over for at hjælpe andre, som mangler ressourcer eller omsorg.