Blev kendt i populært DR-program: Nu er han død

11/09/2023 21:33

Nicolai Busekist

TV
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Han blev kendt i hele landet, da han tonede frem på skærmen i DR-programmet 'De særligt farlige'.

Mest læste i dag

Første afsnit af DR-serien 'De særligt farlige' blev sendt i januar 2022. Her stiftede man blandt andet bekendtskab med Kim Jubas.

I programmet følger man en række indsatte på den sikrede institution Kofoedsminde. Det er en særlig institution, hvor alle indsatte er blevet dømt til behandling.

Mandag aften blev der på DR1 taget hul på en ny sæson af det populære program. Her møder man flere af de personer, der også var en del af den første sæson fra Kofoedsminde.

En af dem, er Kim Jubas, som har kunnet kalde Kofoedsminde for sit hjem i meget lang tid. Faktisk har han haft hjemme på den sikrede institution i så lang tid, at han i sidste sæson kunne fejre 25-års jubilæum på stedet.

Han er også en del af den nye sæson af 'De særligt farlige', men skulle der blive optaget en tredje sæson, bliver det uden Kim Jubas. Ifølge BILLED-BLADET er han nemlig gået bort efter optagelserne til den seneste sæson.

Mediet oplyser, at han gik bort den 1. august, hvilket fremgår af hans dødsannonce. Ved sin død efterlod han sig sin mor Anne Grethe og sine tre søstre samt deres familier.

"Er pludselig taget fra os. Du vil altid være i vore hjerter," stod der i annoncen.

Det fremgår også, at han blev bisat fra Moltrup Kirke den 11. august.

Kim Jubas har – som sagt – haft den sikrede institution som hjem i mange år. Han blev dømt til behandling, efter at være blevet kendt skyldig i både ildspåsættelse og vold. Derefter blev han tildelt en plads hos Kofoedsminde, der ligger i Rødby på Lolland.

Efter sin ankomst på institutionen, blev han udredt. I denne forbindelse fik han diagnosticeret autisme samt tourettes syndrom.