Disney har ændret ikonisk 'Star Wars'-navn i frygt for racismeanklager

Foto: Shutterstock

'Boba Fett' skuespilleren, Temuera Morrison, har bekræftet, at Disney har ændret navnet på et ikonisk 'Star Wars'-fartøj i frygt for racismeanklager.

Boba Fetts ikoniske rumfartøj, Slave 1, har fået sig et nyt navn, fordi selskabet som ejer rettighederne til Star Wars, nemlig Disney, frygter, at det gamle navn kunne misforståes som racistisk. 

Ændringen kom blot få måneder inden premieren på den nye Star Wars serie, The Book of Boba Fett, og mange mente dengang, at ændringen kom for at undgå eventuelle racismeanklager på grund af navnets umiddelbare sammenhæng med slaveriet i USA.

Læs også

Disse ting kan tjene penge til dig i 2022

I juni sidste år bekræftede den danske legetøjsgigant Lego, at de var blevet bedt af Disney om at droppe navnet 'Slave 1' på alt Boba Fett lego, og nu skriver Unilad, at hovedrollen i den nye DisneyPlus-serie, Temuera Morrison, har bekræftet navneændringen. 

I et interview med The Wrap har skuespilleren således udtalt: "Jeg tror, vi kalder det 'The Firespray', jeg tror, jeg har nævnt det i et par episoder... Det er et geværskib nu. Det er det, vi kaldet det. Firespray geværskib," da han blev spurgt, om han kunne bekræfte navneændringen. 

Valget om at ændre navnet har siden offentliggørelsen mødt stor kritik fra mange fans, og de tidligere Boba Fett skuespillere, Daniel Logan og Mark Anthony, har taget del i utilfredsheden. 

Tendens til forsigtighed

I februar 2021 blev 'The Mandalorian'-stjernen, Gina Carano, fyret fra serien, da hun havde delt et opslag på de sociale medier, hvor hun hentydede, at det at være republikaner i dag, svarede til at være jøde under Holocaust. 

Dengang udtalte en talsperson fra Lucasfilm: "Gina Carano er ikke ansat hos Lucasfilm, og der er ingen planer om, at hun skal være det i fremtiden. Uanset hvad er hendes opslag på de sociale medier, som nedgør folk på baggrund af deres kulturelle og religiøse identitet afskyelig og uacceptabel."

Disney har således ry for at være forsigtige, når det kommer til ting og navne som kan krænke deres fans. Selvom 'Slave 1' ikke direkte er forbundet med slaveriet, så er Disney altså ét af mange firmaer, som for en sikkerheds skyld ændrer på ting for at undgå eventuelle anklager. 

I 2017 trak firmaet for eksempel alle figurer og lignende af Prinsesse Lea i hendes ikoniske guld bikini og kæder tilbage, efter at fans havde startet en kampagne, som mente, at Leas udtryk var sexistisk og objektiverende.

Læs også

International sportsstjerne anholdt for mistanke om voldtægt af teenager

 

 

 

 

 

Dagens Gossip