Disney vil "undgå at forstærke stereotyper": Ændrer ikoniske karakterer fra 210 år gammelt eventyr

Foto: YouTube

Når Disney-eventyret 'Snehvide og de syv små dværge' skal genindspilles, bliver det formentlig helt uden dværge.

Disney har meldt ud, at de vil "tage en anden tilgang" til historien om Snehvide, og det forventes derfor, at den nye udgave af filmen bliver helt uden de ikoniske dværge. 

Meddelelsen fra Disney kommer efter, at Game of Thrones stjernen, Peter Dinklage, har rost Disneys valg om at 'caste' latina skuespillerinden, Rachel Zegler, som Snehvide, men at han var "forundret", da han fandt ud af, at Disney overhovedet havde tænkt sig at genindspille eventyret om Snehvide og de syv små dværge.

Læs også

Ny drejning: Hovedmistænkt i Madeleine-sagen har "flere alibier"

Skuespilleren udtalte: "Ikke for at fornærme nogen, men jeg var lidt forundret, da de stolt 'castede' en latina skuespillerinde som Sne Hvide. I fortæller stadig historien om Snehvide og de syv små dværge. Tag et skridt tilbage og kig på, hvad i har gang i her. Det giver ingen mening for mig."

Peter Hayden Dinklage / Foto: Shutterstock

Dinklage forklarede yderligere, at han synes, at det "på én måde var progressivt", at Disney har 'castet' en latina skuespillerinde til at spille Snehvide, men at de på den anden side valgte at lave den "f*cking bagudgående historie om syv dværge, der bor i en hule sammen."

I podcasten WTF udtalte han desuden: "Har jeg intet gjort for sagen [...]. Jeg er vel ikke højtråbende nok." Peter Dinklage har nemlig selv achondroplasi, som er en form for dværgvækst. 

D. 25. januar kom Disney dog med et svar til den 52-årige skuespiller, hvor de forklarede, at de ville "undgå at forstærke stereotyper."

"For at undgå at forstærke stereotyper fra den originale animerede film, tager vi en anden tilgang til disse syv karakterer, og har rådført os med medlemmer af dværgeforeningen. Vi ser frem til at dele mere, når filmen starter produktion [...]," stod der således i en udtalelse fra den verdensomspændende mediekoncern. 

Efterfølgende er det ifølge Unilad blevet forklaret, at det forventes, at de syv dværge erstattes af "magiske væsener", og Disney leder lige nu efter stemmeskuespillere, som skal spille dem. 

Genindspilningen er lige nu ved at blive produceret, og filmen bliver instrueret af Marc Webb, som blandt andet har instrueret The Amazing Spiderman og dennes efterfølger.

Rachel Anne Zegler / Foto: Shutterstock

Udover Zegler tæller rollelisten også 'Wonder Woman'-skuespillerinden Gal Gadot, og filmens sange er skrevet af Benj Pasek og Justin Paul, som tidligere har arbejde på den oscarvindende La La Land.

Læs også

Institut opfordrer til fjerde stik

 

 

 

Dagens Gossip