DR afslører: Dette populære DR-program er på vej til udlandet

Foto: Shutterstock.com.

Et af de mest populære programmer på DR1 er på vej på skærmen i Estland her i foråret.

Et af de mest populære programmer på DR1, ’Kender du Typen?’ er på vej på skærmen i Estland her i foråret.

Det skriver DR i en pressemeddelelse. 

Læs også

Robert Hansen overrasker kæresten

Det er ikke det eneste program, der snart vil kunne ses i lokale udgaver i flere europæiske lande og USA. 

Gennem firmaet Media Ranch med hovedkvarter i Canada, der sælger TV-formater i hele verden, har DR Salg gjort flere udenlandske TV-selskaber og produktionsselskaber interesserede i nogle af de udsendelser, som danske seere har fulgt flittigt gennem de seneste år, og hvor DR har opfundet dem eller har rettighederne.

’Kender du typen?’ i Estland

De udenlandske selskaber går nu enten i gang med at producere programmerne efter dansk opskrift, eller også har de købt de en option til programmerne. Det vil sige, at de i løbet af den næste tid undersøger mulighederne for at få dem sat i produktion og vist i bestemte lande.

Efter programmet ’Kender du typen?’ har eksisteret i Danmark i over 25 år, vil folk i Estland nu snart kunne møde en lokal Anne Glad og Flemming Møldrup, som går på opdagelse i en kendt estisk persons hjem og skal gætte, hvem der bor der.

“Kombinationen af livsstil, quiz og et kig ind i de kendtes hjem har gennem en årrække været en stor, stabil succes i Danmark, og det kan det næsten garanteret også blive uden for landets grænser,” siger Freja Johanne Nørgaard Sørensen, der er salgsansvarlig hos DR Salg.

Finder vej til udenlandske TV-skærme 

Også et andet DR1-programmer finder formentlig snart vej til udenlandske TV-skærme – nemlig programserien ’Fede forhold’, hvor parrene får hjælp til at bryde de vaner af både sundhedseksperter og parterapeuter. Ifølge Freja Johanne Nørgaard Sørensen er ’Fede forhold’, der bliver produceret for DR af STV, nu solgt i option til Holland, Finland, Belgien, Frankrig og Italien.

Blandt de mere specielle programmer, DR sendte i 2020 var ’Fiskebanko’, som blev vist live på DR2 en lørdag aften i juni. Både Holland og USA har nu sikret sig en option til ’Fiskebanko’, og begge steder bliver der nu arbejdet videre med at få DR-opfindelsen på skærmen.

Tidligere er DR-programmer som ’Hammerslag’, ’Nak & Æd’ og ’Gintberg på kanten’ også blevet solgt som format til udlandet og produceret i lokale udgaver i flere lande efter DR’s opskrift.

Læs også

Hilda Heick om barsk opvækst: ”Du har det fulde ansvar, hvis hun dør”

 

 

 

Dagens Gossip