Fremtidens selvkørende biler: Så tæt på er vi

webmaster

391 uger siden

|

10/01/2017
TV
Foto: Dagens.dk
Foto: Dagens.dk
Om ganske få år kan selvkørende biler være en realitet på danske veje, hvor føreren kan læne sig tilbage og lade den intelligente bil klare kørslen. Men allerede nu er teknologien nået langt.

Dagens topnyheder

Biler kan i dag tage sig af en stor del af kørslen på egen hånd. Se ovenstående video og få indblik i den nære fremtid, hvor selvkørende biler er hverdag. 

Tjek din smartphone, og tal i mobil, alt det du vil. Tag endda en lur– mens du sidder i din bil. Det må man selvfølgelig ikke nu, men om få år kan det være et normalt scenarie. For bilen kører sandsynligvis sig selv.

Fremtidens biler ser måske ikke så futuristiske ud i forhold til biler i dag, som mange vil forvente, men de er helt bestemt mere intelligente.

Intelligente features som at kunne aflæse vejskilte – og tilpasse hastigheden derefter, automatisk nedbremsning, hvis man er ved at ramme en anden bil eller menneske, eller aktive advarsler når man er ved at køre for tæt på kørebanens afstribning. Det er features, som mange biler har allerede nu. Men det helt store spørgsmål er, hvor langt vi er fra den selvkørende bil i Danmark.

Mange mærker har allerede i dag intelligente biler, der kan tænke og tage beslutninger på egen hånd. Allerede nu testes selvkørende biler fra en række bilproducenter, der tilbyder biler, der kan kommunikere med omverdenen via GPS, telemaster og i for sig alle net-enheder. En af de intelligente biler, der er på markedet nu, er E-klassen fra Mercedes Benz 

”Vi understreger, at man altid skal have hænderne på rettet og have fuld kontrol over bilen, men man kan faktisk slippe rattet og lade bilen køre selv når man har sat den adaptive farpilot til, der selv kan justere farten i forhold til forankørende, og også automatisk lave overhalinger,” forklarer David Engstrøm, pressechef i Mercedes Benz Danmark i videoen.