Nu slutter Pyrus – Et år tilbage

Pressefoto: TV2

Det er snart 25 år siden, at vi for første gang så drillenissen Pyrus på landsdækkende TV. Nu kan det dog snart være slut, for skuespilleren bag Pyrus forventer at trække stikket allerede næste år.

”Jeg vil ha’ gang i den, sang i den, mere ramasjang og tju-bang i den” – Sådan lyder starten af omkvædet på den mest populære julesang fra Pyrus, Cool Jul. Sangen vil dog snart kun være et minde, for der går ikke lang tid før, at Pyrus vælge at smide nissehuen på hylden.

Det er 18 år siden, at den sidste julekalender med Pyrus kørte over skærmen, da Alletiders Eventyr blev sendt i december 2000. Siden da har Pyrus jævnligt været at se på TV2, når julekalenderne er blevet genudsendt, men Pyrus eller Jan Linnebjerg, som han hedder i daglig tale, har også optrådt land og rige rundt, når vejret begyndte at blive lidt koldere.

De mange omgang på luftguitaren og de frække drillenisserier er dog ved at være en saga blot, for i et interview til DR i Kulturmagasinet Gejst, fortæller Jan Linnebjerg, at han forventer, at Pyrus bliver lagt på hylden til næste år.

”Det er sgu da mærkeligt at skulle spille en 19-årig og så være 60, men jeg synes, at det går meget godt,” lyder det fra Jan Linnebjerg, der tilføjer:

”Ja, eller når han har 25-års jubilæum, så kan det godt være, at vi på en eller anden måde skulle se, om vi ikke kunne få afrundet det. Men om det bliver med et stort show, eller det bliver en human aflivning i baghaven, det ved jeg ikke,” fortæller skuespilleren.

En nisse med et alkoholmisbrug

Tidligere på året kom det frem i et meget ærligt Facebookopslag fra skuespilleren, at han var alkoholiker og havde kæmpet længe med et alkoholmisbrug. Det var blandt andet ved at koste ham sit kørekort, da han havde sat sig bag rettet i påvirket tilstand.

En journalist fra Se&Hør havde opsnappet historien, og derfor valgte Jan Linnebjerg at dele historien med offentligheden, før den kom ud.

Det er desværre en sygdom, der kommer snigende og er uhelbredelig, men der kan gøres noget ved den. Det at jeg har kørt bil i påvirket tilstand, det er utilgiveligt, og jeg lægger mig fladt ned og tager straffen. Heldigvis skete der ikke noget. Det takker jeg de højere magter for,” lød det den 3. juli fra den folkekære skuespiller på Facebook.

Jan Linnebjerg har ligeledes ærligt fortalt, at rollen som Pyrus, har gjort det svært for ham at få andre jobs som skuespiller. Heldigvis har Pyrus dog været så populære en skikkelse hos de danske familier, at han hvert år har kunne rejse rundt og optræde som julenissen.

Allerede siden november har Jan Linnebjerg rejst rundt, og efter et hurtigt kig på Facebook kan vi se, at han til og med lille juleaften fortsat har otte shows tilbage.

 

 

Dagens Gossip