TV: Skolebuschauffør hyldes som helt, efter hun reddede 20 børn ud af brændende inferno

En kvindelig skolebuschauffør handlede hurtigt, da røg pludselig steg op fra bussens bagende.

Mandag eftermiddag blev brandvæsnet i Prince George's County i staten Maryland, USA tilkaldt, da en skolebus pludselig var brudt i brand. Det skriver ABC News.

Da de ankom, var det et voldsomt syn, der mødte dem. Orange flammer havde fyldt det gule køretøj og slikkede op og ned af bussens sider gennem de sprængte ruder, mens sort rød steg op fra den brændende vrag.

Prince George’s Co. Fire department

Heldigvis var der ikke andet end sæderne, som ilden kunne få fat på i bussen, da de mange skolebørn var blevet reddet ud i tide af at den modige buschauffør, Renita Smith.

Kort forinden var Smith kommet kørende på sin sædvanlige eftermiddagsrute, og havde netop foretaget sit tredje eller fjerde stop, da noget i bussen begyndte at bippe.

Mens Renita Smith kiggede på det blinkede instrumentbræt, begyndte det pludselig at ryge fra bussen. Hurtigt fik Renita Smith ført bussen indtil siden, og bedst som hun slukkede motoren, kunne hun pludselig se flammer i sit bagspejl.

Prince George’s Co. Fire department

- Jeg smed mikrofonen fra mig, spændte min sikkerhedssele op, sprang op og fik fat på mine børn og skyndte mig ud, forklarer Renita Smith, der ikke nåede at tænke over situationen, før hun havde handlet.

- Så snart vi var kommet af bussen, påtog mange naboer sig en 'mor-rolle' og hjælp børnene i sikkerhed. Imens løb jeg tilbage i bussen for at sikre mig, at der ikke var flere børn tilbage. I dét jeg jeg tog det sidste skridt ud af bussen, blev den omslugt af flammer, fortæller hun.

En af naboerne, Fazlul Kabir, der også set røget fra bussen og selv havde hjulpet flere af børnene fortalte efterfølgende, at lokalbefolkningen alle er stolte af Renita Smith.

Modige Renita Smith er siden blevet hyldet i tv. Foto: ABC News

- Bussen blev fuldstændig ødelagt af ilden. Uden hende ville skoleeleverne ikke have været blevet reddet. Hun gik ind en sidste gang og tjekkede hvert sæde for at se, om nogle af eleverne var blevet glemt. Det er en lang bus – ikke en kort bus – men hun tjekkede alligevel, at alle var nået ud. Hun er modig, fastslå Fazlul Kabir.

Det vides endnu ikke, hvad der forårsagede branden i bussen, men brandmyndighederne har fastslået, at den startede nær det ene baghjul og siden spredte sig til resten af bussen.

Siden ulykken har både skolen og flere forældre hyldet Renita Smith for at handle hurtigt og få alle eleverne ud.

Driver saves 20 kids from burning school bus

 

 

Dagens Gossip