WEB TV: Sådan bliver dit kaffeaffald til nye cykler og fly

Ane Sørensen

375 uger siden

|

05/05/2017
TV
Foto: MakeSense.dk
Foto: MakeSense.dk
Kaffe drikkes én gang, men aluminium kan bruges igen og igen. Mange kaffekapsler er lavet af aluminium, men smides ofte ud med almindeligt affald. Men kapslerne kan genvindes og blive til alt lige fra cykler og fly til indmad i bærbare computere.

Dagens topnyheder

Danskerne elsker kapselkaffe, men mange smider de brugte aluminiumskapsler ud med det almindelige affald. Og det skal vi holde op med. For kapslerne kan nemlig genanvendes. Og faktisk kan betale sig at sortere de brugte kapsler, der er lavet af aluminium – og nu lancerer Nespresso en udvidet genanvendelsesordning så forbrugernes endda kan få aluminiumskaffekapslerne hentet derhjemme af posten eller aflevere dem mere end 1500 steder landet over via PostNord.

Foto: MakeSense.dk

- Vi har systemerne og ekspertisen til at genanvende og sortere vores affald. Og den genvunde aluminum vi samler ind, kan blive brugt til rigtig mange ting - det bliver foreksempel brugt i bilindustrien, som cykelreservedele og i flyindustrien. Så der er en rigtig god miljømæssig fordel ved at genanvende aluminium, forklarer Henrik Ladefoged, salgschef for Stena Recycling.

Hør mere i videoen lige over denne artikel.