10-årig dreng stjal bil for at besøge bedsteforældre 60 kilometer væk

Foto: Shutterstock

En 10-årig dreng fra Norge stjal sine forældres bil, mens de sov. Da politiet fandt ham, påstod han, at han var en dværg, som havde glemt sit kørekort.

En 10-årig dreng fra Norge har været ude på noget af et eventyr, da han stjal sine forældres bil tidligt om morgenen og begav sig ud på en 60 kilometer rejse for at besøge sine bedsteforældre.

Drengen snuppede forældrenes bil lidt før kl 6 om morgenen, mens de stadig sov, satte sin 18 måneder gamle lillesøster ind på bagsædet og kørte afsted i snevejret. 

Læs også

Mand vil ikke betale ekstra for sin kone i byen: 'Han er nærig'

Drengen boede omkring byen Dokka (cirka 110km nord for Oslo) og havde planer om at køre til Valdres hvor hans bedsteforældre boede - en rejse på cirka 60 kilometer. 

Den eventyrlystne dreng nåede at køre over 10 kilometer, før han kørte af vejen og landede i grøften.

Bilen og de to små eventyrer blev heldigvis fundet af en sneplovsfører, som hurtigt alarmerede det lokale politi.

Baard Christiansen, talsmand for Vest Oppland politi, udtalte ifølge The Daily Mail: "Forældrene vågnede op og opdagede, at børnene var væk, og at nogen havde taget deres bil. De var rimelig oprørte og kede af det, som man kunne forestille sig."

Politiet udtaler, at drengen havde fortalt sneplovsføren, at han var en dværg, som havde glemt sit kørekort derhjemme. Den hoppede hverken sneplovsføreren eller politiet dog på, og børnenes forældre blev derfor kontaktet. 

Politiet oplyste, at ingen af børnene kom til skade, og at bilen heller ikke fik nogen nævneværdige skader. 

Hverken den 10-årige dreng eller forældrene blev sigtet, men politiet fortalte, at de havde haft en god snak med begge parter, og at forældrene formentlig vil holde bedre øje med både deres børn og bilnøgler fremover. 

Læs også

Bizar oplevelse: Angrebet af fugle