Bizar oplevelse: Angrebet af fugle

Foto: Shutterstock

Flyet stødte pludseligt på større problemer end vanligt.

En flymotor på et fly fra lavprisselskabet Ryanair brød i flammer efter at have kollideret med en belejring af fugle i Italien.

Blodige billeder viser eftervirkningerne af fugleangrebet, da flyet kom i land i Bolognas Marconi-lufthavn.

Forfærdede tilskuere filmede en ild, der sprøjtede ud af den højre motor lige før landing.

Læs også

Skift din kode: 860.000 danskere ramt

Det lykkedes piloterne at lande flyet sikkert på trods af, at fuglene bragede ind i fly FR1194.

Der blev ikke rapporteret om tilskadekomst ved hændelsen omkring klokken 23.30 onsdag den 24. november. Dog menes motoren at være holdt op med at fungere, efter at et ukendt antal fugle ramte den under den sidste indflyvning.

Grafiske billeder viser resterne af dyrene med manglede fjer synlige på det beskadigede fly. De viste også rester af de dødsdømte fugle, der tilstoppede motorturbinerne, med fjer og stykker af fuglekroppe pudset hen over flyets skrog.

Piloterne af Boeing 737-800 landede relativt jævnt på trods af at motoren gik i stå, rapporterede lokale medier. Efter at flyet stoppede på asfalten, tydede en inspektion på, at venstre motor også var blevet ramt.

Ryanair mener, at billeder, der cirkulerer på sociale medier og i andre rapporter, der viser, hvad der ser ud til at være blod og indvolde på forruden, er falske.

Men billedet blev tweetet af Dr. Bob Baron, præsident og administrerende direktør for Aviation Consulting Group. 

En talsmand for Ryanair fortalte Metro:

“Fly FR1194 fra London Stansted til Bologna den 24. november stødte på et fugleangreb ved den sidste indflyvning til Bologna Lufthavn. Besætningen på denne flyvning gjorde et fantastisk stykke arbejde med at lande flyet sikkert, holde passagererne informeret og sikre, at passagererne kom sikkert og til tiden.”

Fugleangreb er relativt almindelige i flyrejser, men resulterer sjældent i at bringe flyet og dets passagerer i fare, som det næsten var tilfældet her.

Se billederne fra episoden her: https://metro.co.uk/2021/11/30/flames-shoot-from-ryanair-plane-after-it-...

Læs også

Smitten accelerer: Skole lukker ned

 

 

Dagens Gossip