10-årig pige svømmer en tur på sin ferie med sin familie: Kort tid efter sker tragedien

29/11/2023 12:02

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ti-årig fik en alvorlig infektion, mens hun var ude at svømme.

Mest læste i dag

Det skulle være en afslappende pause for Stefania Villamizar Gonzalez og hendes familie: I juni holdt den ambitiøse unge balletdanser og gymnast ferie med sine forældre på et hotel i Santa Marta, Colombia - og måtte til sidst betale for turen med hendes liv .

Som Daily Mail rapporterer, blev pigen pludselig alvorligt syg under ferien: Barnet led blandt andet af ørepine, feber og opkastning.

Hjemme igen så den ti-årige i første omgang ud til at komme sig: Symptomerne aftog gradvist, før Stefanias tilstand pludselig og dramatisk forværredes kort tid senere.

Efter cirka to uger kunne pigen ikke længere komme ud af sengen, kunne næsten ikke rejse sig og led af anfald. Blot en uge senere var Stefania død.

Men hvordan kunne dette ske?

Eksperter mener, at infektionen var forårsaget af en "hjerneædende amøbe." Stefanias sørgende mor havde mistanke om, at hendes datter formentlig var blevet smittet gennem næsen "mens hun legede i vandet".

"Vi er ødelagte, ødelagte," sørgede en anden slægtning til pigen over barnet i avisen og forklarede, hvorfor familien offentliggjorde tragedien: "Vi deler vores historie, så andre børn og familier ikke lider skal lide, hvad vi går igennem lige nu."

Det siges, at lederen af ​​hotellet, hvor Stefania sandsynligvis har fået den dødelige infektion, nu ønsker at øge sikkerhedsstandarderne. Der vides intet om mulige strafferetlige anklager.

Den "hjerneædende amøbe", videnskabeligt kaldet "Naegleria fowleri", findes overvejende i varmt ferskvandsvand såsom søer, damme og floder, men er også blevet påvist i vandlande og svømmebassiner.

Det kommer ind i kroppen gennem næsen og spiser sig ind i hjernen, hvor det forårsager livstruende betændelse i hjernehinden og hjernevæv. Sygdommen er dødelig i næsten alle tilfælde.