200 fugle faldt pludselig ned fra himlen 'som regn'

Foto: Twitter/@RadiovozFerrol

En undersøgelse er blevet sat i gang for at opklare, hvorfor hundredvis af fugle faldt ned fra himlen "som regn" i den spanske by Ferrol.

Beboerne i byen Ferrol i det nordvestlige Spanien fik sig noget af en oplevelse i forrige uge, da flere hundrede fugle pludselig faldt døde ned fra himlen. 

Ifølge Ladbible udtaler lokale medier, at fuglene (hovedsageligt stære) begyndte at falde ned fra himlen og ramme både parkerede biler og fodgængere kl. cirka 9 om morgenen d. 26. november. 

Læs også

Bøder midt i snestorm: "Vi driver opsyn, når det er nødvendigt"

Hændelsen skete foran Juan Cardona Hospital, og politiet fortæller, at der heldigvis ikke var nogen, som kom til skade.

Det vides endnu ikke, hvad der var årsag til, at så mange fugle pludselig døde og faldt ned fra himlen.

"Fuglene er blevet samlet sammen, og vi venter nu på at finde ud af, hvad der skete. Vi har fået fortalt, at det ikke vil blive let."

To af fuglene er eftersigende blevet fjernet af den regionale miljøstyrelse til yderligere undersøgelse, og Ferrol byråd har også meldt ud, at de vil støtte op om undersøgelsen af fuglenes pludselige død. 

Det vides altså ikke, hvad den underlige hændelse skyldes, men et gæt er, at fuglene kan være døde af elektrisk stød fra en nærliggende elmast. 

Et andet bud er, at fuglene måske er døde på grund af giftige kemikalier i luften. Dette er måske mere nærliggende, da det faktisk er sket tidligere på året, da nogle fugle fløj forbi en petrokemisk fabrik i Tarragona i det nordøstlige Spanien. 

Tidligere i år oplevede man også samme hændelse med døde stære i Rom i Italien. Her frygtede man, at det var fyrværkeri i forbindelse med nytårsfejringen, som kunne være årsagen til, at fuglene pludselig døde. 

Den italienske del af the International Organisation for the Protection of Animals mente efter hændelsen, at det skulle forbydes at sælge fyrværkeri til private for at undgå, at en lignende hændelse skulle opstå i fremtiden.

Det er dog ikke blevet bekræftet, hvad der forårsagede hændelsen i Rom.

Læs også

DR-kendis skal giftes med TV2-profil