34 indlagt efter potentiel forgiftning: Coca Cola tilbagekalder 150.000 flasker

Skrevet af Emil Martesen

12/11/2023
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
Foto: Wikimedia Commons/Shutterstock
34 personer er indlagt efter en potentiel forgiftning i forbindelse med indtagelsen af produkter fra Coca Cola.

Mest læste i dag

Coca-Cola iværksat en massiv tilbagekaldelse af 150.000 flasker i Kroatien efter adskillige tilfælde af forgiftning i forbindelse med indtagelsen af deres produkter, herunder Römerquelle og Coca-Cola.

Beslutningen kommer i kølvandet på, at 34 personer blev indlagt på hospitalet på grund af indtagelse af ovennævnte produkter.

Det skriver 20min.ch.

Situationen eskalerede, da en 19-årig mand blev indlagt på et hospital i Rijeka, som er en kroatisk havneby, med spiserørsforbrændinger efter at have indtaget Römerquelle Emotion, der er et Østrigsk produceret produkt, på en café.

Episoden fik det kroatiske institut for folkesundhed til at foretage indledende analyser, hvilket førte til en tilbagekaldelse af 150.000 Coca-Cola-flasker.

Det kroatiske sundhedsinspektorat reagerede hurtigt på de alarmerende rapporter om sygdomme efter indtagelse af Coca-Cola- og Römerquelle-produkter. Sundhedsminister Vili Beroš udtrykte bekymring over det stigende antal tilfælde og sagde, at årsagen forblev ukendt.

Efter omfattende tests af flere produkter meddelte det kroatiske indenrigsministerium torsdag, at problemet i Rijeka var isoleret til en enkelt flaske Römerquelle Emotion Blueberry-Granatæble.

Coca-Cola glædede sig i en pressemeddelelse over den klarhed, som testresultaterne bragte for forbrugere og kunder i Kroatien efter flere dage med usikkerhed. Virksomheden har tilbudt fuldt samarbejde med myndighederne i forbindelse med de potentielt farlige produkter.

Som en umiddelbar reaktion på forgiftningssagerne beordrede de kroatiske sundhedsmyndigheder af de mistænkte produkter skulle fjernes fra butikshylder, restauranter og andre salgssteder. Billeder på sociale netværk antydede, at de pågældende produkter var Coca-Cola-mærker.

Der har ikke været rapporter om, at Coca-Cola tilbagekalder produkter i andre lande end Kroatien, men vi holder naturligvis et øje åbent.