49-årig mor blev millionær af at lyve sine børn syge: Nu skal hun i fængsel

En kvinde skal syv og et halvt år i fængsel for at lyve sine børn syge.

Svindlen foregik over 10 år, hvor hun i alt fik udbetalt 375.000 pund - svarende til 3,2 millioner kroner - af de britiske myndigheder. Det skriver The Guardian

Men ikke alene fik kvinden fra det sydlige London uretmæssigt udbetalt penge, fordi hun have syge børn. Børnene, som den 49-årige mor sagde led af blandt andet astma og autisme, gennemgik også hårde og unødvendige behandlinger.

De fik medicin, som de ikke havde brug for, og fik også foretaget flere operationer. Moderen valgte at skrive under på lægepapirer, selvom hun var informeret om risikoen ved operationerne.

Ifølge dommen var den 49-årige opsat på at finde nye problemer, når det så ud til, at de, som hun havde skabt allerede, var blevet løst. Børnene blev desuden tvunget til at spille syge. Det drejede sig om sygdomme som astma, autisme og urologiske problemer. Blandt andet fik sønnen steroider, selvom han ikke havde astma.

Løgnene begyndte i 2003. Kvinden blev anholdt af politiet i 2013. Indtil da havde hun spillet alene mor med to syge børn, selvom hun i virkeligheden boede sammen med en kæreste, der tjente 38.000 pund om året.

I sidste måned blev hun efter tre års efterforskning dømt for bedraget.

Læs også: Mor samler tusinder ind til kræftramt datter - men så ringer en præst til politiet 

- Jeg lægger mærke til, at du har virket ked af det i løbet af denne retssag, men efter at have set dig i retten i tre måneder er min holdning, at det ikke er straf nok for det, du gjorde, sagde dommeren.

Dommeren var dog også kritisk overfor myndighederne, fordi svindlen kunne fortsætte i 10 år.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip