Abortfortaler laver vanvittigt 'stunt' på live tv foran abortmodstander: Nu går klippet verden rundt

Foto: Fox News 2

To modsætninger må siges at have mødtes, da en abortfortaler tog en abortpille lige for næsen af en abortmodstander og dermed afbrød sin graviditet på live tv.

Et klip med de to modsætninger er gået viralt, da abortfortaleren, Jex Blackmore, overraskede både seere, debatmodstander og vært ved at sluge en abortpille midt under en live tv-udsendelse.

Seerne til Fox News 2's debatshow, Let It Rip, fik sig noget af en overraskelse da Blackmore hev en mifepristonpille (som er en FDA-godkendt abortpille, som kan bruges inden 10 uger) frem under en debat omhandlende netop aborter. Det skriver Unilad

Læs også

Elev jokede om samleje med sin lærer: Så fandt kæresten foruroligende billeder på lærerens telefon

"Jeg vil gerne vise, hvor nemt det er, og hvor sikkert det er, ved at tage en selv," udtalte pro-abort aktivisten således cirka midtvejs i programmet før hun slugte abortpillen med et glas vand.

Foto: Fox News 2

Værten er tydeligvis chokeret og får fumlet sig frem til ordene: "Du er ikke gravid, er du?" hvortil Blackmore svarer: "Jeg vil sige, at det her kommer til at afslutte en graviditet," hvilket hun følger op med ordene: "Det er min tredje abort."

Se klippet fra programmet her.

Blackmores 'stunt' - eller provokation ville nogen måske sige - kom midt under en debat om abort, hvor anti-abort aktivisten, Rebecca Kiessling, også var til stede, og hun var tydeligvis både chokeret og provokeret af den spontane abort, og udtalte senere, at der er "ingen værdighed" i en hjemmeabort. 

Klippet er siden gået viralt og har fået stor omtale og dermed sat ny ild til debatten om abort i USA, men mange har stilt spørgsmålstegn ved, om det rent faktisk var en ægte abortpille, og om Blackmore overhovedet var gravid. 

Det er dog blevet bekræftet i en mail til Metro Times, hvor hun bekræftede, at det var en ægte abortpille, at hun var gravid og desuden forklarede at beslutningen blev taget, mens udsendelsen var i gang, da hun gerne ville vise andre hvor nemt og sikkert det er. 

Hun udtalte desuden: "Abort er en almindelig og sikker medicinsk procedure omgivet af stigma. Stigma holder folk tavse omkring deres personlige erfaringer og skaber plads til skadelige og ukorrekte fortællinger. Min handling var udført for at aflive nogle af de myter [og] den misinformation og stigma. [...] for mange af os, er det en simpel proces og [...] vi kan få en abort på vores egne betingelser."

I et opslag på Twitter kort efter udsendelsen skrev Blackmore: "Så, jeg tog lige en abortpille på live tv #AbortpillerForEvigt."

Blackmores deltagelse i debatprogrammet faldt desuden sammen med 49 års dagen for en afgørelse i USAs højesteret, som slog fast, at amerikanske borgere har ret til en sikker og lovlig abort i hele USA.

Denne ret er dog truet, da højesteretten i landet skal afgøre en sag senere i år, som kan give begrænsninger for aborter i nogle stater i USA. 

Aktivistens optræden i programmet er derfor et led i hendes kampagne i Detroit, hvor hun blandt andet har hængt plakater op i byen med et link til en hjemmeside, hvor man kan bestille abortpiller til hjemmebrug. Netop sådanne piller som hun selv brugte i programmet. 

Mifepristone er nemlig én ud af kun to godkendte abortpiller i USA, hvor den anden er misoprostol. 

Læs også

Stjerne frikendt efter kys af Richard Gere

 

 

 

 

 

Dagens Gossip