Advarsel: Dræbende drukspil har kostet to livet

Hvad, der startede som en harmløs drukleg ved navn "Neknominate" blandt unge i Australien, har udviklet sig til en omfattende og farlig net-kædeleg i Europa. Det skriver mirror.uk

Legen, som allerede har dræbt to irske personer, minder om tv-serien "Jackass", hvor en flok drengerøve begår det ene vanvittige vovestykke efter det andet.    

I Neknominate sender deltagerne kædebeskeder til hinanden på Facebook, hvor de udfordrer hinanden til at filme sig selv, mens man drikker store mængder alkohol og foretager sig noget vildt - fx et stunt eller vovestykke. Bagefter deler man klippet på sociale medier og udfordrer en ven til at overgå handlingen.

LÆS OGSÅ: Farlig leg: Chokeret mor poster billede af bevidstløs søn dækket i bræk

Hvis ikke man tager udfordringen op, er man en tøsedreng og ude af legen. Myndighederne i England og Irland, hvor legen især florerer for tiden, har advaret mod Neknominate.

To unge mennesker døde i sidste uge, efter de forsøgte at lege med. 22-årige Ross Cummins fra Dublin døde sidste lørdag, og næsten samtidig mistede 19-årige Jonny Byrne livet, da han kombinerede alkohol og svømning, skriver dailymail.uk

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Blandt andet YouTube er fuld af videoer med folk, der deltager i Neknominate - og videoerne tiltrækker mange likes.

Ifølge the Guardian nægter Facebook at gribe ind over for de sider og videoer, der opfordrer til Neknominate, eftersom Facebook ikke mener, at materialet er i strid med reglerne.

SE EKSEMPLER PÅ NEKNOMINATE-VIDEOER HER: