Ændrede sit barns navn for søsterens skyld: “Nu kræver hun, at jeg ændrer det igen”

Foto: Shutterstock.com.

Det kan være svært at gøre folk tilfredse. Det har en kvinde indset.

Konflikter mellem søskende kan sagtens opstå flere gange i timen, når børnene leger sammen. De kan især opstå, når man ønsker noget, den anden har.

Læs også

Kim blev rasende da hun så hvad de ansatte havde skrevet om hendes datter

Selvom timerne med leg ophører, når børnene vokser op, så kan voksne søskende også sagtens blive uvenner over samme dilemma. Den ene har noget, den anden vil have. 

På mediet Reddit har en kvinde valgt at dele en oplevelse, som har påvirket hende meget. 

Kvinden er lige nu gravid, og i et debatforum fortæller hun, at hendes søster forventer, at hun ændrer sit barns navn. Søsteren vil nemlig have navnet.

"Jeg har en datter på ni år og en anden på vej. Jeg havde to bedstemødre, Annie og Rose. Jeg opkaldte min ældste Annabelle efter Annie, hvis fulde navn også var Annabelle,” skriver hun og fortsætter:

"Jeg opkaldte hende ikke efter Rose, da hun stadig var hos os på det tidspunkt. Da jeg fandt ud af, at jeg var gravid anden gang, besluttede jeg at opkalde hende efter Rose, der gik bort i 2017.”

Det gik ikke

Men den plan gik ikke.

“Min søster, Lucy, blev gravid omkring fem måneder før mig. Hun fortalte, at hun ønskede at kalde sin baby Rose efter vores bedstemor. Jeg sagde, at vores børn kunne dele navnet.”

Lucy, kvindens søster, var af en anden opfattelse.

“Hun mener, at eftersom jeg allerede har Annabelle, og jeg kunne have kaldt hende Annabelle Rose,  så har jeg misset chancen og kan ikke også have Rose. Jeg gider ikke gøre et stort nummer ud af det, så jeg fortalte hende, at jeg leder efter et andet navn, men jeg samtidig forbeholder mig retten til at bruge Rose.”

Derefter kiggede hun i en navnebog, og her fandt hun løsningen. Navnet Rosalie. 

“Den var perfekt. Det var til ære for min bedstemor Rose, pissede ikke Lucy af, og min kæreste elskede det. Da Lucy hørte det nye navne, sagde hun, at det var dejlig, og hun ‘godkendte’ det. Det irriterede mig, men jeg sagde ikke noget.”

Et par måneder efter fødte søsteren en lille pige. Og her gik det galt. Hun havde nemlig valgt navnet Rosalie.

"Jeg er virkelig irriteret. Jeg undlod at tage navnet Rose, og nu har hun taget mit navn.”

Efterfølgende ringede de to søstres mor til hende. Hun håbede ikke, at navne-konflikten skabte alt for dårlig stemning. 

“Hun håbede ikke, jeg evarked af det, og det beyder jo også, at jeg nu kan navngive min kommende datter Rose. Men nu jeg knyttet mig til navnet Rosalie,” forklarer kvinden. 

"Jeg fortalte min mor, at jeg holder fast ved Rosalie. Hun sagde, at Lucy har Rosalie. Jeg står fast på, at der kommer to Rosalier i familien. Hun sagde, at dette er upraktisk, da begge vil have det samme efternavn. Min søster er enlig mor, og min kæreste har taget mit efternavn. De vil sandsynligvis komme i samme skole og årgang, så dette vil medføre alle mulige problemer. Jeg fik forklaret, at hvis det bliver et problem, så vil jeg tage det op.”

Hvem har ret?

På Reddit spørger kvinden, om det er hende, der er smålig og burde give navnet Rosalie væk? Eller er det søsteren, der er på afveje.

Mere end 2.000 mennesker har kommenteret på opslaget, ifølge The Mirror. Mange er enige om, at det er søsteren, der er gal med. Mens andre mener, at begge søstre burde tage sig sammen. 

“Du og din søster opfører jer som børn. Jeg har svært ved at tro på, at I alle er voksne, der har børn selv,” skriver en Reddit-bruger.

“For pokker, du ærer den ene bedstemor, hun vil ære den anden. I deler, det er dét, man lærer anden dag i børnehaven. Din søster er træls, men I er begge smålige,” slår en anden bruger fast.

Læs også

Nina i chok: 'Har folk ingen pli?'

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip