Anders Breivik anmoder om at blive løsladt fra fængslet

Massemorderen Anders Breivik ønsker ikke længere at sidde i fængsel, og han har derfor anmodet om at blive prøveløsladt.

Den 22. juli 2011 fandt et vaskeægte mareridt sted, da Anders Behring Breivik først sprang en bombe i Oslo og dernæst begik en massakre på den lille ø Utøya, hvor han dræbte flere børn.

Den 24. august 2012 blev Breivik dømt til 21 års forvaring med en mindstetid på 10 år.

Læs også

Tog en slurk øl: Nu er mor til to små børn død

Det er nu mere end otte år siden, at Breivik blev sat i fængsel, og dermed nærmer mindstetiden på de 10 år sig. Anders Breivik ønsker ikke at sidde i fængsel i en dag mere end de 10 år, og derfor har han begæret at blive prøveløsladt.

Vil snart løslades

Det fortæller hans advokat, Øystein Storrvik til det norske medie VG.

“Jeg har på vegne af ham indsendt en begæring om prøveløsladelse,” lyder det fra Storrvik til VG.

“Han har ret til en domstolsprøvelse af prøveløsladelse efter mindst 10 år. Dette er en ret, som alle tilbageholdte har, og som han vil gøre brug af,” lyder det fra advokaten.

Advokaten fortæller ligeledes, at begæringen er blevet underskrevet med navnene Anders Behring Breivik og Fjotolf Hansen. Sidstnævnte er det navn, som Breivik officielt har skiftet navn til.

Sandsynligheden for at Breivik bliver prøveløsladt er dog minimal. Breivik er blevet dømt for at slå 77 mennesker ihjel, hvor 69 af dem blev slået ihjel på Utøya.

 

 

Læs også

Lisbeth Østergaard smider tøjet: Se billederne

 

 

Dagens Gossip