Bedstemor rejste 3500km med sit gratis buskort

Foto: Shutterstock

En britisk bedstemor har rejst hele England rundt med hendes gratis buskort, samtidig med at hun har samlet 2500£ sammen til velgørenhed.

Den britiske bedstemor Penny Ibbott på 75 år tog i september måned afsted på en busrejse lidt ud over det sædvanlige. 

Ibbott tog afsted i bus d. 6. september for at køre hele England rundt langs kysten. Hun vendte først hjem igen efter næsten seks uger d. 16. oktober og kørte i alt med 120 forskellige busser. Undervejs indsamlede hun 2500£ (cirka 22000 kroner) til velgørenhed. 

Læs også

Franskmand får fjernet fingre og tatoveret øjenæbler for at ligne 'alien': Se ham i artiklen

Ibbott tog oprindeligt afsted på hendes eventyr i marts 2020, men måtte opgive efter 10 dage på farten, da regeringen indførte 'lockdown' i Storbritannien på grund af Covid-19. 

"Jeg var nået til Shrewsbury da Boris (red. Storbritanniens premierminister) annoncerede, at vi skulle i 'lockdown', og jeg var tvunget til at tage hjem - det var så skuffende." udtalte Ibbott ifølge Ladbible

I september i år valgte hun så at tage afsted igen. Denne gang ville hun dog også gerne indsamle penge til St Wilfrid's Hospice i West Sussex, hvor hendes mand blev passet, indtil han døde i 2016. 

Hun lykkedes med at gennemføre rejsen på fem uger og fem dage og kunne bruge sit gratis buskort på stort set hele ruten lige på nær nogle enkelte ruter i Skotland, hvor hun selv måtte punge ud. 

Undervejs overnattede Ibbott på forskellige Bed and Breakfasts, og hun udtaler, at det meste af rejsetiden i busserne gik med at booke overnatning, planlægge ruten og svare på e-mails, samt kontakte den lokale presse rundt omkring. 

Ibbott sluttede ruten af med at blive kørt i en vintage dobbeltdækker bus sammen med hendes nærmeste familie og venner de sidste 19km af ruten.

Læs også

Dansk medie i shitstorm efter Maria Montell-artikel