Dansk medie i shitstorm efter Maria Montell-artikel

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Efter udgivelsen af en artikel med citater fra sangerinde Maria Montell, er mediet havnet i modvind.

Lokalmediet Helsingør Dagblad er havnet i modvind på de sociale medier. Det sker i kølvandet på udgivelsen af en artikel med citater fra Maria Montell.

Læs også

Kim Kardashian ramt af shitstorm: For meget Photoshop

Maria Montell, der tidligere har været kæreste med kronprins Frederik, er nemlig blevet smittet med coronavirus. Det har hun brugt som anledning til at lange ud efter de personer, der ikke ønsker at blive vaccineret.

Langt fra alle har dog vist begejstring over udtalelserne fra Maria Montell, der bl.a. kalder det 'asocialt og egoistisk' ikke at lade sig vaccinere.

Endvidere retter hun kritik mod vaccinenægtere, da hun mener, at det vil betyde, at 'smitten ikke breder sig', såfremt flere tager imod coronavaccinen.

Disse udtalelser møder hun kritik for i kommentarsporet på Helsingør Dagblads Facebook-side.

"Jeg har ikke noget til overs for folk der ikke har noget til overs for andres frie valg,” lyder det bl.a. fra en læser, mens en anden skriver:

"Hun har været til en sammenkomst i København som enten krævede man var vaccineret, testet negativ eller har immunitet, så hun er jo blevet smittet af en af sine vaccinerede bekendte …. Så den der udskamning er meget svær at tage seriøs."

Det er dog ikke blot Maria Montell, der er havnet i modvind. Det er bestemt også tilfældet for Helsingør Dagblad. Flere gange har de opfordret til en saglig debat og pæn tone. 

I forbindelse med deres opfordring til en pæn tone, har mediet mødt stor kritik fra folk, der påpeger, at tonen fra sangerindens side heller ikke er pæn. Ydermere kritiseres dagbladet for at bringe en artikel, som de er velvidende om ville skabe splittelse.

"Måske skal man også overveje som dagblad hvilken tone man viderebringer et budskab i og gøre jer til dommere. Det er jo ikke helt korrekt hvad der bringes," skriver en læser blandt andet.

"Hvordan kan det så være at i kommer med en artikel der er SÅ udskammende, nedsættende og overhovedet ikke fører en god tone med sig? Måske Maria skulle bringe en god tone, før I opdrager alle andre," lyder det fra en anden læser.

"Undskyld, men... 'Husk nu den gode tone.' når folk reagerer på '...vaccinenægtere: - Usselt, tarveligt, asocialt, egoistisk'? Hvad med at Helsingør Dagblad modererer deres overskrifter så?” skriver en tredje person.

Læs også

Kendt dansk komikers opslag fjernet fra Instagram: Må ikke sælge 'crack'

Helsingør Dagblad har besluttet at lukke for kommentarsporet. Det er derfor ikke længere muligt at kommentere på opslaget. Det kan ses herunder: