Brand hærger 100 år gammel historisk bygning

Foto: YouTube

I adskillige timer kæmpede brandfolk natten til mandag for at redde en historisk bygning.

Det historiske postkontor i Filippinernes hovedstad, 'Manila Central Post Office', brændte natten til mandag, og det tog adskillige brandmænd timevis at slukke den voldsomme brand. 

Det skriver både danske og udenlandske medier; herunder CNN og TV2.

Læs også

Alle gør det, men det er en rigtig dårlig ide: Læs her hvorfor

Branden, som kan ses i en video længere nede i artiklen, brød ifølge CNN ud omkring klokken 23:45 lokal tid (17:45 dansk tid) søndag aften, og allerede kort tid efter anmeldelsen vurderede brandvæsenet, at der var tale om en brand, der var så voldsom, at den toppede skalaen for brande i Filippinerne. 

Ifølge "Bureau of Fire Protection" kom branden desuden først under kontrol omkring klokken 06:00 lokal tid (00:00 dansk tid) mandag morgen. 

Hele natten kunne tyk røg ifølge flere øjenvidner ses i vinduerne på den historiske bygning, som er særligt kendt for dens smukke udseende, og da brandvæsenet endelig fik styr på branden, var det desværre for sent (artiklen fortsætter under videoen).

Ifølge lederen af 'Bureau of Fire Protection', Nahum B. Tarroza, er hele indersiden af bygningen nemlig brændt fra kælder til tredje sal. 

"Det er meget trist, fordi det er så vigtig en del af vores historie," har Tarroza udtalt og uddybet, at også breve, dokumenter og bøger gik tabt i branden. 

Disse var desuden formentlig årsag til, at branden spredte sig så hurtigt og voldsomt, som den gjorde. 

Postkontoret er placeret i den historiske gamle bydel i Manila nær mange andre turistattraktioner ved Pasig-floden.

Bygningen blev designet af arkitekterne Juan M. Arellano og Tomás Mapúa, og den blev bygget i 1926. Bygningen blev skadet under Anden Verdenskrig, men blev renoveret i 1946. 

Siden er den blevet anerkendt som "vigtig kulturel arv" i Filippinerne, da det er landets ældste postkontor.

Ifølge Manilas borgmester, Maria Sheilah Lacuna-Pangan, lavede branden skader for cirka 37 millioner kroner. 

"Manila vil arbejde sammen med regeringen om at restaurere den originale bygning, hvor den engang stod," har Lacuna-Pangan udtalt og uddybet, at der ikke må bygges andet på grunden, grundet bygningens historiske betydning.

Læs også

Mindst 20 dræbte i brand på skole

 

 

 

 

 

 

.

Dagens Gossip