Mindst 20 dræbte i brand på skole

Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com

Mindst 20 personer har mistet livet i en brand på en skole.

Mandag udbrød der ifølge Reuters brand på 'Mahdia Secondary School' i regionshovedstaden Mahdia i det sydamerikanske land Guyana. 

Det har en talsperson for myndighederne i landet udtalt. Vedkommende har desuden bekræftet, at mindst 20 personer indtil videre har mistet livet i branden, som desuden har såret et ukendt antal personer - herunder mindst syv børn.

Læs også

Oversvømmelser hærger dansk ferieparadis: Mindst 14 har mistet livet

Myndighederne og beredskabet i landet, der ligger i det nordlige Sydamerika og anses som en del af Caribien, har derfor iværksat en redningsindsats i "fuld skala."

Det indebær blandt andet, at fem fly fyldt med medicin, medicinsk og kirurgisk udstyr og sundhedspersonale har sat kursen mod Mahdia, hvilket fem lægehelikoptere desuden også har. 

Disse er allerede blevet brugt til blandt andet at transportere syv tilskadekomne piger til et hospital i Guyanas hovedstad Georgetown, som ligger cirka 300 kilometer i fugleflugt fra Mahdia. 

Branden brød ud i pigernes sovesal på skolen, hvor et ukendt antal børn bor fast, og ifølge landets præsident, Mohamed Irfaan Ali, vil man nu gøre "alt, hvad man kan" for at kontakte pigernes forældre, som primært bor i andre byer end Mahdia. 

Branden menes at være startet omkring midnat natten mellem søndag og mandag, men en undersøgelse skal igangsættes for at fastslå årsagen og tidspunktet nærmere.

Læs også

Lidl fjernede Haribo-slik fra hylderne: Nu er der nyt

 

 

 

 

.

Dagens Gossip