Caroline ville ønske hun aldrig havde købt en pose bananer i Rema 1000: Se bare her hvorfor

Skrevet af Emil Martesen

26/02/2024
Foto: Genrefoto YouTube
Caroline ville ønske hun aldrig havde købt en pose bananer i Rema 1000.

Mest læste i dag

Da Caroline Nilsen fra Trondheim forberedte en middag til sin datter en fredag eftermiddag, stødte hun på noget uventet og ubehageligt i en banan hun havde købt i Rema 1000 i Dragvoll.

En hvid klump på frugten viste sig at være fuld af æg.

Det opdagede hun, da hun prikkede til den med en gaffel. Opdagelsen førte til en øjeblikkelig reaktion: en beslutning om at undgå bananer i kosten for en periode.

Caroline Nilsen, som tidligere havde nydt bananerne fra samme klase, fandt situationen særligt urovækkende. Hun fulgte online råd om at bortskaffe alt i nærheden af æggene og desinficere området:

"Jeg havde spist nogle af de andre bananer i bunken, men den her blev ikke spist. På internettet anbefalede de, at man kom af med alt, hvad der havde været i nærheden af ​​æggene, og desinficerede alt", siger hun til TV 2 Norge.

Rema 1000's svar

BAMA, Rema 1000's leverandør af frugt og grønt, repræsenteret ved senior kommunikationsansvarlig Anne Victoria Frogner, erkendte, at sådanne fund kan være ubehagelige, men forsikrede om, at de er ufarlige.

Hun forklarede i samme ombæring, at frugt og grønt vokser i naturen, hvor insekter er en naturlig del af miljøet, og at der er strenge rutiner for kontrol og pakning af produkterne.

Anders Endrestøl, insektforsker ved Norsk institut for naturforskning (NINA), antydede, at æggene sandsynligvis tilhørte en edderkop, men at det var umuligt at bestemme arten ud fra et billede.

Han bemærkede, at det ikke er ualmindeligt, at insekter og småkryb følger med frugt og grønt til Norge, men at det er sjældent, at nye, tropiske arter etablerer sig i landet.

Du kan se Carolines købte bananer ved at trykke her.