Chokerende: E-cigaret eksploderer i munden på teenager.

Foto: Shutterstock.com

Mens e-cigaretten kaldes et bedre alternativ til de normale cigaretter, så er der alligevel en risiko ved at ryge på de elektroniske cigaretter. Senest eksploderede en cigaret i munden på en 17-årig dreng, og det gik galt af sted.

Det helt store spørgsmål siden E-cigaretten gjorde sit indtog, har været om hvorvidt, at den er sundere end de almindelige cigaretter. De fleste undersøgelser peger på, at e-cigaretten er et bedre alternativ, men at det bedste ikke er sundt, og derfor frarådes det, at man bapper løs på den elektroniske cigaret.

Omkostningerne er primært færre ved en e-cigaret, og ‘røgen’ er en anelse mindre skadelige end cigaretter. Der er dog et område hvor cigaretten vinder klart, og det er på risikoen for at eksplodere.

Læs også

Ny research: E-cigaretter er IKKE et godt alternativ til cigaretter. Særligt to smagsvarianter er farlige for hjertet

Det er nemlig ikke noget de gør, lige undtaget i tegnefilm, men i den virkelige verden er der ingen risiko for, at en cigaret pludselig eksplodere. Det kan en e-cigaret til gengæld, hvis man er rigtig uheldig.

Det var en 17-årig dreng desværre forleden, hvor resultatet af den eksploderede e-cigaret endte med at koste en blodig mund, knuste tænder og et stort hul i kæben.

Foto: Dr Micha Katz/Dr Katie Russell/

Det er vigtigt, at folk bliver informeret om risikoen

Efter eksplosionen fandt sted blev den 17-årige dreng fragtet hele 400 kilometer fra en lille by i staten Nevada til et børnehospital i Utah. Her skulle Dr. Katie Russell operere på drengen, og hun fortalte, at han var meget rystet ved ankomsten.

Han skulle flere gange i gråd have fremstammet, at han ikke vidste, at den kunne eksplodere, og det var heller ikke en situation, som doktoren havde set før. Hun ønsker derfor at gøre opmærksom på risikoen ved det.

“Jeg havde aldrig set noget lignende som dette, og jeg vidste slet ikke, at det var en mulighed,” fortæller doktoren ifølge det britiske medie The Mirror, som refererer til drengens skader i New England Journal of Medicine.

Scanning af kraniet på den 17-årige dreng efter eksplosionen. Foto: Dr Micha Katz/Dr Katie Russell/

“Jeg vil bare gerne have det ud i offentligheden, så andre folk ved, at det er en mulighed,” fortsætter hun.

Det er dog ikke første gang, at en e-cigaret er eksploderet før. The Mirror skriver, at en mand fra Texas døde i februar, da hans e-cigaret eksploderede og rev hans halspulsåre over. En anden mand døde forrige år i Florida, da hans e-cigaret eksploderede og sendte et projektil ind i hovedet.

Senest har mediet KYTV skrevet om, at en teenager næstede mistede sit øje i en e-cigaret eksplosion.

Det vides ikke, hvilken e-cigaret-model, som den 17-årige dreng har røget på, ligesom årsagen til eksplosionen heller ikke kendes.

Læs også

Nye studier viser: Klar kobling mellem e-cigaretter og hjertesygdomme

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip