Nye studier viser: Klar kobling mellem e-cigaretter og hjertesygdomme

E-cigaretten er af mange forbundet som et sundt alternativ til rygning. Nye studier viser dog, at det kan være meget risikabelt af ryge de elektroniske cigaretter, der især kan medføre forskellige hjertesygdomme.

Der findes stort set ingen rygere, der ikke kender til den risici, der er ved at ryge cigaretter. Mange har derfor i løbet af de seneste år valgt at skifte til e-cigaretter, som har vist sig at være et bedre alternativ, men det er stadig ikke et alternativ, der er sundt.

Nye studier offentliggjort af den amerikanske hjerteforening viser nemlig, at der er op mod 60 % større risiko for at få et hjerteanfald, hvis man ryger e-cigaretter i stedet for helt at lade være med at ryge. Det samme studie fortæller også, at der kan være helt op til 71 % større risiko for at blive ramt af et slagtilfælde, hvis man altså vælger at benytte sig af e-cigaretter.

Der er dog flere skadelige effekter ved rygning af e-cigaretter, da en undersøgelse med 400.000 deltagere viste, at der var en kobling mellem dem der røg e-cigaretter, og dem der havde blodpropper i kroppen.

Det er bekymrende

Det er primært den yngre generation, der benytter sig af e-cigaretterne. Blot 4.2 % af voksne i USA bruger den elektroniske cigaret, mens det er op mod 11.3 % af studerende i USA, der benytter sig af dem. Det kan betyde, at der er en hel generation på vej, hvor de vil opleve flere hjerteanfald, slagtilfælde og hjertesygdomme, end deres forgængere.

”Det er uden tvivl meget bekymrende,” fortæller Dr. Larry Goldstein, der er bestyrelsesformand for neurologiskafdeling på Kentucky Neurologisk Institut ifølge Daily Mail. inden han fortsætter:

”Det kan være starten på en potentiel bølge af hjertesygdomme, som måske kommer i fremtiden. Især da det har været så attraktivt blandt unge,” fortæller han.

Der har været forsket meget i e-cigaretter, siden de først begyndte at komme frem, men Dr. Larry Goldstein fortæller, at dette er de første rigtige data de har på, at e-cigaretter er forbundet med hjertesygdomme.

Læs også

5 simple vaner der gør, at du ikke taber dig

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip