Corona-fri ø åbnede op igen: Nu er katastrofen kommet

Foto: Shutterstock

Kiribati er blevet ramt af en mindre katastrofe.

Efter at have været covid-fri igennem hele pandemien, har Kiribati nu genåbnet sine grænser.

Et fly med 54 passagerer ankom fredag fra Fiji, og her er 36 altså nu blevet testet positiv for covid-19.

De er alle kommet i karantæne og er i bedring, oplyser lokale myndigheder ifølge The Guardian.

Ø-nationen er nu indstillet til at indføre en fire-dages lockdown fra mandag, efter at virussen viste sig at have spredt sig til samfundet på øen.

Læs også

Kvinde med to vaginaer taler ud: Bruger den ene privat og den anden på arbejdet

Efter at en sikkerhedsvagt ved karantænecentret også blev testet positiv tirsdag, indførte ø-nationen et to-ugers udgangsforbud og andre offentlige sundhedsforanstaltninger såsom obligatorisk brug af mundbind, social distancering og vaccinepas til rejser uden for hovedstaden Tarawa.

Sikkerhedsvagten og to af hans nære kontakter blev også sat i karantæne, mens hans hjemby blev sat under en to ugers lockdown.

Yderligere to positive tilfælde blev opdaget i samfundet torsdag, hvilket fik regeringen til at meddele, at en fuld nedlukning ville begynde på mandag, med skoler lukkede, samt at folk kun vil få lov til at forlade deres hjem for vigtige ærinder.

Nyhederne om de covid-positive ankomster og sikkerhedsvagten fik lokalbefolkningen til at gå i panik, især da den blev lækket til offentligheden i stedet for at blive annonceret officielt.

"Som forældre er vi bekymrede for vores børn, fordi de i modsætning til os er uvaccinerede og ikke har adgang til en vaccine på øen," sagde Kareaua Nawaia, en 32-årig skolelærer og far til tre.

Ankomsten af ​​covid-19 var uundgåelig, bemærkede han, men tilføjede, at timingen var undgåelig i betragtning af, at Fiji kæmper mod en tredje bølge af coronavirus.

I sidste måned sagde Kiribati-regeringen, at 93,4% af befolkningen på 18 år og derover har fået deres første dosis covid-vaccine, men kun 53,1% havde fået 2. stik.

Læs også

Læge med smart trick: Sådan kan du forudsige coronasmitte

 

Dagens Gossip