Corona-virussen er nået til disse lande

Corona-virussen spreder sig hastigt. Disse lande er ramte. Foto: Shutterstock

Den frygtede Corona-virus startede måske i Wuhan i Kina, men kineserne har ikke formået at begrænse udbruddet til egne grænser. Smitten er båret videre med fly og er allerede ud i det meste af verden. En pandemi truer.

I Kina er mindst 170 mennesker døde af virussen og der er registreret mindst 7.700 tilfælde over hele landet. Flere artikler, selv fra troværdige medier, rapporterer dog om, at tallet er langt højere, og at den kinesiske regering forsøger at skjule, at udbruddet ikke kan kontrolleres

Dusinvis af smittetilfælde er blevet bekræftet i lande i Asien og stillehavsområdet samt lande i Europa, Nordamerika og Mellemøsten. Antallet af smittede stiger time for time, og denne liste vil hurtigt blove for gammel. 

Her er de lande, der indtil videre har bekræftet tilfælde af den nye coronavirus:

Australien: 7
Cambodia: 1
Canada: 3
Kina: 7.771
Frankrig: 5
Finland: 1
Tyskland: 4
Indien: 1
Japan: 11
Malaysia: 8
Nepal: 1
Filippinerne: 1
Singapore: 10
Sydkorea: 4
Sri Lanka: 1
Taiwan: 8 
Thailand: 14
USA: 5
Saudi Arabien: 5
Vietnam: 2

Listen over lande, der bliver ramt, stiger hele tiden, og både antallet af smittede og dødfald bliver løbende opjusteret. I langt de fleste af ovenstående tilfælde kan smitten tilbageføres til Wuhan-distriktet i Kina, og forskere over hele verden er i gang med at kigge på, hvordan en eventuel kur kan udvikles. 

Flere flyselskaber lukker ruter til og fra de områder i Kina, der er særligt ramte og myndighederne i alle lande tager smitten meget alvorligt. 

Læs også

Symptomer på coronavirus: Det skal du gøre, hvis du bliver smittet

 

 

Dagens Gossip