Dansk kvinde franarret 640.000 kroner af nigeriansk svindler

En dansk kvinde er angiveligt blevet taget godt og grundigt ved næsen af en nigeriansk mand, der udgav sig for at være en amerikansk forretningsmand.

Det kom til at koste en dansk kvinde dyrt, da hun indledte kontakt med nigerianeren over internettet, skriver Nigerias Bureau for økonomisk kriminalitet i en pressemeddelse.

Under aliasset Michael Briggs lykkedes det Emeofa Michael Ikechukwu at udgive sig for at være en amerikansk forretningsmand, der var på jagt efter kærlighed, og over en periode på to år fik han franarret den danske kvinde intet mindre end 640.000 kroner.

Kvinden troede angiveligt, at den falske amerikanske forretningmand ville gifte sig med hende, og gennem forskellige undskyldninger lykkedes det nigerianeren bag at få hende til at betale store beløb over en længere periode. 

Hun betalte blandt andet en større sum som investering i et fiktivt firma, der handlede med træ. 

Det lykkedes at anholde Emeofa Michael Ikechukwu, da han havde bedt om 60.000 kroner, så han kunne rejse til Danmark for at realisere giftemålet. Da han ville hente pengene ved en Western Union-overførsel, stod politiet klar og anholdt ham.

Anmodningen om anholdelsen kom ifølge pressemeddelsen fra den nigerianske ambassade i Stockholm. 

På den anholdtes Facebookprofil kan man få en ide om, hvad pengene er brugt til. På flere billeder kan man se Emeofa Michael Ikechukwu føre sig frem med dyre biler og fine jakkesæt, ligesom han giver indtryk af, at være forretningsmand, der arbejder med HR for et nigeriansk firma. 

Ifølge Nigerias Bureau for økonomisk kriminalitet vil Emeofa Michael Ikechukwu komme for retten, når efterforskningen er afsluttet.

 

 

Dagens Gossip