Dementi efter årtier med jokes: Blondiner er ikke dumme

Hvorfor døde blondinen, da hun drak mælk?
- Koen væltede ned over hende.

Blondine-vittighederne har været mange og mere eller mindre opfindsomme i tidens løb. Men selvom der er lavet mange jokes på bekostning af de lyshårede kvinder, slår ny forskning fast, at hårfarve og intelligens ikke hænger sammen.

Forskere fra Standford University i Californien har fundet ud af, at det kun er et enkelt bogstav i et gen, der afgør, om man bliver blondine eller brunette. Det gen er helt uafhængigt af alle andre gener med arvelige træk.

Det skriver The Telegraph.

“Det står klart, at ændring i hårfarve kun sker gennem en mekanisme i håret. Den genforandring, som medfører blond hår ligger bogstaveligt talt kun lige under huden”, siger den førende forsker professor David Kingsley.

Får mere i løn

Skal man tro en anden undersøgelse fra 2010, er der deciderede fordele ved blonde lokker.

I hvert fald viste et forskningsprojekt i tidsskriftet Economics Letters, at blonde kvinder i England kunne øge lønnen med op til 16.000 kroner årligt for gennemsnitslønnede.

Forskere hos University of Queensland kom desuden frem til, at forskellen i lønninger forblev den samme, hvis man fjernede andre faktorer så som vægt, højde og uddannelse. 

 

Dagens Gossip