Deprimeret elefant har levet alene i 35 år

Mali Foto: PETA Asia

Dyreorganisationen PETA har kaldt Mali for 'verdens mest triste elefant', efter hun har boet alene i en zoologisk have på Filippinerne i 35 år.

Elefanten Mali blev født i det fri på Sri Lanka, men har boet i en zoologisk have i Filippinernes hovedstad Manila, siden hun som lille unge blev fløjet dertil. 

Nu er Mali 43 år gammel, og hun har boet alene i sin indhegning, siden havens to andre elefanter døde for omkring 35 år siden.

Det skriver Metro.

Foto: PETA Asia

Foto: PETA Asia

Dyreorganisationen PETA har beskrevet Mali som en af ‘verdens mest triste elefanter’:

- Vilde elefanter deltager i aktiviteter i op til 20 timer hver dag, hvor de bevæger sig omkring og socialiserer med andre elefanter, siger en talsmand for PETA.

Organisationen hævder, at Mali har problemer med sine led og fødder af at stå på betonen. De skulle have fået elefantekspert Henry Richardson til at undersøge Mali, som angiveligt lider af potentielt dødelige revnede negle og trædepuder og risikerer infektion.

Foto: PETA Asia

Foto: PETA Asia

En række billeder af Mali, som står i sin indhegning og stirrer på en betonvæg, har vakt stor opsigt blandt dyrevenner og fået mere end tusind mennesker til at skrive under på en underskriftsindsamling.

Indsamlingen har til formål at overbevise de filippinske myndigheder om, at de skal flytte Mali til et internat, hvor hun kan tilbringe resten af sine dage i mere komfortable omgivelser.

Myndighederne har dog foreløbig afvist at flytte Mali til internatet, hvor hun ifølge PETA kan få masser af plads, søer at bade i, frisk grønt at spise og ikke mindst selskab af andre elefanter.

 

Dagens Gossip