Direktør fyrer 900 ansatte over zoom opkald: "I er en flok dumme delfiner"

Foto: Tiktok

En direktør for et stort amerikansk onlineselskab har på brutal vis fyret 900 af sine ansatte over et zoom-opkald lige inden jul. Han mente, at de var så "dovne" og "uproduktive", at de stjal fra kunderne.

Den 43-årige direktør for firmaet Better.com, Vishal Garg, oprettede for én uge siden et zoom-opkald med cirka 9% af firmaets ansatte som deltagere. Meningen med opkaldet var at fortælle de ansatte, at de var fyret. 

En af de ansatte har filmet opkaldet og lagt det ud på de sociale medier, hvor det blandt andet kan findes på TikTok. 

Læs også

Professor: "Corona er langt fra den værste pandemi, vi kan vente os"

I videoen fortæller Garg ifølge Ladbible: "Det her er ikke nyheder, som i gerne vil høre... Hvis du er med i det her opkald, er du en del af den uheldige gruppe, som vi er nødt til at give slip på."

Han siger desuden: "...i sidste ende er det min beslutning. Og jeg ville gerne have, at i hører det fra mig. Det har være en virkelig, virkelig udfordrende beslutning at tage."

Garg nævner nogle grunde til, hvorfor han har valgt at fyre så mange ansatte: "Vi fyrer 15% af firmaet af flere forskellige årsager - markedet, effektivitet og ydeevne samt produktivitet." 

Tallet blev senere rettet til 9% af firmaets ansatte, og cirka 900 endte med at blive fyret. 

Garg giver altså markedet en del af skylden for fyrringerne, men antyder også at nogle af de ansatte simpelthen var for dovne og uproduktive. I et senere blog opslag skrev han, ifølge Ladbible:

"I ved godt at mindst 250 af de fyrede arbejdede gennemsnitligt 2 timer om dagen, selvom de stemplede ind til 8+ timer om dagen i lønningssystemet?" 

"De stjal fra jer og vores kunder, som betaler regningerne, som betaler vores regninger. Bliv oplyst."

Videoen, som er blevet delt flere steder på de sociale medier, har fået en del kritik, grundet Gargs forholdsvis kolde måde at fyre så mange medarbejdere på lige inden jul. Det er dog ikke første gang, at han oplever kritik på grund af sin behandling af sine ansatte. 

Sidste år fik Forbes fat i en e-mail fra Garg, hvor der stod: "I er ALT FOR LANGSOMME. I er en flok DUMME DELFINER... SÅ STOP DET. STOP DET. STOP DET LIGE NU. I YDMYGER MIG."

Vishal Garg er født i Indien men opvokset i Queens i New York, USA. Han startede sin karriere med at lave en virksomhed kaldet MyRichUncle, mens han studerede på New York University.

i 2013 blev Garg anklaget af sin forretningspartner, Raza Khan, for at have flyttet $3 millioner (næsten 20 millioner kroner) af firmaets midler til sin egen konto, samtidig med at han angiveligt ikke havde betalt skat. Det skriver Ladbible.

Ifølge The Independent svarede Garg med at anklage Khan for at have stjålet $400.000 (cirka 2.5 millioner kroner). Under denne sag blev det optaget at Garg udtalte, at han havde lyst til at "klipse ham til en fucking væg og brænde ham levende."

Man må altså sige at Garg ikke har verdens bedste ry, hverken når det kommer til troværdighed eller til hans behandling af ansatte. 

Læs også

Lille hund forsvarer familiens hus mod stor puma

 

 

 

Dagens Gossip