Ekspert advarer: For meget 'leg med banditten' kan forårsage hårtab

Foto: Shutterstock

En ekspert i hårtransplantationer har forklaret, at for meget 'leg med banditten' kan forårsage hårtab.

Til trods for, at det kan få konsekvenser, hvis det foregår for meget, maner han dog til ro, da han understreger, at man skal gøre det 'non-stop', hvis det reelt skal føre til hårtab.

Læs også

Simon ville blære sig i ny sportsvogn: Endte med at koste 33-årig mor livet

Ifølge Dr. Umear Ahmad fra den prisvindende hårtransplantationsklinik Juvida har udtalt, at mænd flere gange har henvendt sig til ham og spurgt, om 'leg med banditten kan resultere i, at de mister håret.

Som svar på dette har han forklaret, at selvom A-vitamin, der findes i sæd, er vigtigt i forhold til at forhindre hårtab, skal det ske 'stort set uafbrudt', hvis det skal gøre en mærkbar forskel. Det skriver LADbible.

"Du skal være ret alvorligt mangelfuld på A-vitamin, før det vil have en mærkbar forringelse på dit hår," lød det fra ham.

"Du skal stort set gøre det non-stop hele dagen, før det vil have nogen form for effekt på dit hår."

"Teoretisk set, hvis du gjorde det nok, er svaret ja, men praktisk set vil det ikke have nogen reel indflydelse på dit hårtab."

Hvis du er bekymret for dit niveau af A-vitamin, anbefaler han, at du overgår til en sundere og mere varieret kost, der er rig på vitaminer og mineraler.

Han forklarede også, at det er muligt at tage særlige kosttilskud, men at de dog ikke bør være nødvendige, såfremt man blot har fokus på at spise sundt og varieret.

"Når det kommer til hår, er der mange vitaminer, der spiller en rolle. A-vitamin er et af dem og findes i sæd," sagde han.

"B-vitaminer, som omfatter biotin, A-vitamin, D-vitamin og E-vitamin er nogle af de vitaminer, der kan være gavnlige, foruden forskellige mineraler, herunder jern, zink og selen."

"De fleste af disse kan fås via en afbalanceret kost, der er rig på frugt og grønt. Hvis folk har gode, sunde kostvaner, behøver de sandsynligvis ikke at gøre noget andet."

Læs også

Nyt koncept skal sikre natten i festgade: Slår dørene op i dag

"Der findes kosttilskud, der er specielt til hår og negle. Har du en god, sund og afbalanceret kost, behøver du sandsynligvis ikke gå den vej, men hvis du får takeaway to gange om dagen, kan det være noget, du skal overveje."

 

Dagens Gossip