Er der potentielt en kylling i din æggebakke?

Er der sandsynlighed for, at du kan købe en bakke æg i det lokale supermarked, og pludselig se det begynde at klække. Ja, det er der, og det er sket for ganske nyligt.

En 14-årig dreng er på ganske kort tid blevet far, da et æg han havde købt i den store britiske supermarkedskæde ’Waitrose’ pludselig udklækkede.

Det var dog ikke noget, der kom fuldstændig som et chok for den unge William Atkins, da han bevidst havde købt æggene med det formål, at han ville teste, om det kunne lade sig gøre at udklække en ælling fra et helt normalt æg, som man køber i et supermarked.

William købte derfor en bakke med frilands-andeæg for 20 kroner, og han placerede dem under en speciel varmelampe, som han havde købt til formålet fra Amazon for 350 kroner. Der gik lige nøjagtigt tre dage, hvor lyset fra lampen varmede de mange æg, og pludselig skete der noget.

”Derfra begyndte den ufødte ælling at vokse sig større inde i skallen,” fortæller han ifølge det britiske medie Daily Mail og fortsætter:

”Cirka tre uger efter begyndte ægget at røre på sig, og få dage efter begyndte den lille ælling at hakke sig ud af ægget,” lyder det fra den unge teenager.

Prøvede med flere forskellige slags æg

Ideen var William kommet på, da han havde debatteret med sin familie om, hvorvidt et æg der er købt i et supermarked rent faktisk kan udklækkes, da det er meningen, at de bliver solgt ubefrugtet. Han begyndte derfor at søge på nettet, og havde læst om en person, der havde haft succes med at udklække vagtelæg.

Det havde William dog intet held med, og han prøvede derefter med hønseæg, inden han til sidst prøvede med æg fra en and. Her lykkedes det så for William, der nu skal opdrage en lille ælling på sit værelse, selvom hans mor ikke er alt for begejstret for det.

Sådan kan det lade sig gøre at udklække et æg fra supermarkedet

Både høns og ænder har mulighed for at lægge æg, selvom der ikke har været en han involveret. Det betyder også, at de æg der bliver lagt, uden at en han har været involveret, ikke kan blive til en lille kylling eller ælling.

Har der til gengæld været en han involveret, så vil æggene være befrugtede, og så er det muligt, at der vil komme en lille kylling ud af det. De fleste æg der sælges i butikker, vil dog ikke være befrugtede, men det sker alligevel af og til, at der slipper et par stykker igennem, og det vil primært være frilandsæg.

Et befrugtet æg er dog ikke farligt, og man skal ikke frygte, at der pludselig springer en kylling ud af ens køleskab, hvis man har købt en bakke æg. Når æggene er på køl, sætter det nemlig vokseprocessen på stand-by.

Hvis et æg skal udklækkes, er det nødvendigt, at det får varme nok, og det kan det blandt andet få via en special varmelampe. Der er altså ingen risiko for, at det æg du skal til at stege på panden, pludselig indeholder en kylling eller en ælling.

Læs også

Har du dette udslæt på kroppen, så skynd dig til lægen

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip