Familie klagede flere gange til kommunen: Sådan har det nu kostet deres 5-årige dreng livet

Skrevet af Mathias Busekist

3 uger siden

|

21/05/2024
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Familien har i flere e-mails gjort kommunen opmærksom på et problem, som nu har kostet hendes 5-årige dreng livet.

Dagens topnyheder

Torsdag morgen blev beboerne i Plaistow, Newham, ramt af et kollektivt chok, efter et barn, der er blevet identificeret som Aalim Makail Jibril, faldt ud af et vindue, hvorfra der var 45 meter end.

Politi samt ambulancereddere hastede til stedet, men desværre blev han erklæret død kort tid efter deres ankomst.

Aalim Makail Jibril blev kun 5 år, skriver Mirror.

Desværre sluttede det ikke her.

Kort tid efter den chokerende hændelse kunne The Sun nemlig afsløre den chokerende sandhed: At Aalim Makail Jibril kunne åbne det vindue, han faldt ud af, med blot ét tryk på en knap, hvilket med det samme fik hele lokalsamfundet til at kritisere sikkerheden i de kommunaltejede lejligheder.

Eftefølgende kunne Jibrils tante, Maryan Hadafow, afslører over for selv samme medie, at Aalims mor havde været ude med riven efter kommunen i forbindelse med vinduerne, inden den livsændrende hændelse indtraf.

Hver gang måtte hun fastslå, at vinduerne ikke var sikre nok.

"Han gik ud i køkkenet og åbnede vinduet. Hans mor har klaget til Newham Council over det vindue flere gange. Hun sendte fem e-mails for at forklare, hvor let de kan åbnes, og understregede, at de ikke var sikre. Men ingen gjorde noget."

Og det er ikke kun Aalims mor, der har været ude med riven efter Newham Council. For også naboerne har klaget over vinduerne.

En af disse naboer har blandt andet luftet sin bekymring over de "livsfarlige" vinduer. Faktisk var han nødt til at holde dem lås i lejligheden for at sikre hans børns sikkerhed.

"Jeg er så ked af det på mine naboers vegne. Det er en tragedie," udtaler naboen til The Sun.

Men Newham Council tier fortsat.

"Rådet er fortsat i gang med at fastslå fakta om denne tragiske hændelse, og indtil vi har flere oplysninger, kan vi ikke komme med yderligere kommentarer. Vores prioritet er at støtte familien i denne forfærdelige tid."

Der er ikke foretaget nogen anholdelser i forbindelse med hændelsen.

"Vi blev tilkaldt kl. 5.58 torsdag den 16. maj, da der blev rapporteret om et barn, der var faldet ned fra højden på New City Road, E13. Betjente, London Fire Brigade, London Ambulance Service og London Air Ambulance var til stede. På trods af beredskabets indsats døde han desværre på stedet. Hans familie er underrettet og får støtte," udtaler en talsmand for den lokale politikreds.